Оркестр Львівської філармонії виступить з десятьма концертами у Німеччині у межах гастрольного туру

111
Фото: ЛОДА

Гастрольний тур відбувається за підтримки Львівської військової адміністрації та Львівської обласної ради у співпраці з OPEN MUSIC PROJECT.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

7 листопада у Берліні Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії розпочав двотижневий гастрольний тур.

У межах туру відбудеться 10 концертів у різних містах Німеччини: Фрідріхсхафені, Равенсбурзі, Вайльхаймі та ін. 

«Ми приїхали говорити, що Україна має свою культуру. Дуже важливо, що в цьому турі ми будемо виконувати багато української музики. Звучатимуть твори Бориса Лятошинського, Мирослава Скорика і, звичайно, світова класика. Сподіваємося, що в цьому турі німецька публіка ще більше дізнається про Україну та її багате музичне мистецтво», – зазначив генеральний директор філармонії та диригент Володимир Сивохіп.

Під час виступів відбудеться й перше гастрольне, премʼєрне, виконання Фортепіанного концерту Василя Барвінського, де солісткою виступатиме відома українська виконавиця Віоліна Петриченко. 

«Мені випала честь виконувати Концерт для фортепіано з оркестром Барвінського, концерт, який дуже довго був втрачений, як і багато інших творів Барвінського і лише в 1993 цей концерт був знайдений в далекому Буенос-Айресі. Маємо дуже важливу місію – цей концерт грати не тільки в Україні, але і в Європі», – розповіла Віоліна Петриченко. 

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий підбив підсумки візиту до Республіки Корея, де він перебував останні кілька днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: