Польські перевізники продовжують протест на кордоні з Україною, час очікування – до 140 годин

1699546503-668

Перед польсько-українським кордоном все ще стоять гігантські черги вантажівок – польські перевізники, які протестують, не збираються згортати протест.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF FM.

Протест перевізників на польсько-українських прикордонних переходах триває з понеділка. Перевізники вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та поставок для українських військових, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та проведення їх перевірок.

Наразі час очікування на прикордонному переході Дорогуськ становить 55 годин, на Корчовій – понад 100 годин, а на Гребенне – до 140 годин.

У Корчовій протестувальники пропускають 15 вантажівок на годину, хоча ще в п'ятницю це був лише один автомобіль на годину.

Незважаючи на ці невеликі поступки, польські перевізники не збираються здаватися і продовжуватимуть свій протест.

У понеділок делегація з трьох членів збирається на переговори з представниками українського уряду, повідомив RMF FM Томаш Борковський, член Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту, а також голова страйку в Корчовій.

"Завтра ми йдемо з вимогами відновлення комерційних дозволів для українських і польських перевізників, з виключенням польських і європейських автомобілів системи єЧерга, а також з відкликанням і припиненням видачі ліцензій для вантажівок з іноземним капіталом, з-за меж Європейського Союзу", – пояснив Борковський.

Раніше ми повідомляли, що перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин" 11 листопада у своїй вантажівці помер український водій, який планував перетнути кордон.

Зазначимо, що 13 листопада українська і польська сторони обговорять умови скасування блокади пунктів пропуску.

Нагадаємо, що через блокування польськими перевізниками руху на окремих пунктах пропуску час очікування на в’їзд в Україну для вантажівок сягає майже 6 діб (140 годин).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: