Українська і польська сторони обговорять умови скасування блокади пунктів пропуску

401062525_728677235967127_6840353896261875028_n
Фото: Мінвідновлення

Мінвідновлення 13 листопада обговорить з польською стороною умови скасування блокади ПП

Про це повідомляє Мінвідновлення.

"До зустрічі запрошено Міністерство інфраструктури Польщі, представників воєводств, директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізників. Мінвідновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач", - ідеться в дописі.

"За результатами перемовин Сергія Деркача та державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера українська сторона вже вирішила два порушені польськими колегами питання. Йдеться про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" й оновлення функціоналу системи "єЧерга" - запроваджується можливість замінювати водіїв для пустих вантажівок", - зазначено в повідомленні.

У Мінвідновлення уточнили, що запропонували польським колегам запустити порожній транспорт через ПП "Угринів-Долгобичув", де є відповідна смуга. Такий варіант дав би змогу зменшити час очікування для перетину кордону для порожніх вантажівок, вважають у міністерстві.

У повідомленні йдеться, що за минулу добу ПП "Ягодин-Дорогуськ" на виїзд з України перетнуло 27 транспортних засобів, за передбачених у чинному меморандумі з Польщею 680 ТЗ. ПП "Рава-Руська - Гребенне" перетнуло на виїзд 40 ТЗ, за 300 у меморандумі, а ПП "Краківець-Корчова" - 227 вантажівок на виїзд.

Раніше повідомлялося, що на українсько-польському кордоні заблоковано 20 тис. транспортних засобів.

Польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів планували провести одноденний страйк на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні 3 листопада. Однак дату початку блокади руху вантажного транспорту було перенесено на 6 листопада. Рух вантажного транспорту ускладнено в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні - "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська - Гребенне".

Нагадаємо, що через блокування польськими перевізниками руху на окремих пунктах пропуску час очікування на в’їзд в Україну для вантажівок сягає майже 6 діб (140 годин).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: