Як у Львові відзначили День міста

IMG_3868

На День міста у центрі Львова замайоріли прапори військових та оборонних сил України

Львову – 768 років! З нагоди Дня міста на площі Ринок відбулась урочиста церемонія винесення прапорів військових та оборонних структур України. Також на центральній площі Львова урочисто підняли прапор міста. Це зробила 12-річна Яна Степаненко, яка два роки тому втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу у Краматорську, а зараз надихає українців своїми досягнення у спортивних забігах.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Цього року, як і два попередні, у Львові не проводять гучних і масштабних святкувань до Дня міста. 768-річницю Львова присвячено захисникам України.  Відтак головною подією стала церемонія підняття прапора міста та винесення прапорів військових та оборонних структур.

Подія розпочалась із хвилини мовчання за всіма загиблими захисниками і захисницями України. Далі міський сурмач виконав «Мелодію міста», а міський голова Львова Андрій Садовий дав наказ підняти на флагштоку прапор Львова. Це зробила Яна Степаненко, дівчинка, яку пораненою евакуювали до Львова і саме в нашому місті вона отримала необхідні медичну допомогу. Зараз Яна живу у Львові, має протези, бігає і збирає кошти для допомоги пораненим військовим.

Опісля, на знак пошани і подяки військовим, на площу Ринок винесли 14 прапорів: Державний Прапор України, прапори Генерального штабу, Міністерства оборони України, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Сухопутних військ, Національної гвардії України, Повітряних сил, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Військово-морських сил, Національної поліції України, Десантно-штурмових військ, Служби безпеки України та Сил спеціальних операцій. Для виконання цієї почесної місії запросили курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

В урочистостях взяли участь військові, представники духовенства, почесні громадяни Львова, міжнародні делегації, представники міської та обласної влади, мешканці та гості міста. Присутні виконали Гімн України, після чого з вітальним словом виступив Почесний громадянин Львова Мирослав Маринович.

Наприкінці події відбулась церемонія урочистого проходження почесної варти Національної академії сухопутних військ.

До слова, фігури левів-охоронців міської Ратуші символічно одягнули у берети сухопутних військ і 80 окремої десантно-штурмової бригади.

Читайте також: Наслідки нічної атаки на Львівщині: є влучання в обʼєкти інфраструктури

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: