У Львові покажуть виставку сучасного іконопису «Ось Син Твій, Ось Матір Твоя»

Від, вівторка, 14 листопада у артгалереї «Дзиґа», що у Львові, можна буде переглянути виставку сучасного іконопису «Ось Син Твій Ось Матір Твоя» в рамках XV міжнародного іконописного пленеру.

Про це повідомили на сторінці артгалереї в інстаграмі.

Там розповіли, що офіційне представлення виставки за участі організаторів та учасників відбудеться 18 листопада о 18:00 год.

«Міжнародний іконописний пленер знову пройшов в тіні війни в Україні. Ми зустрілися в Кастель Гандольфо, щоб впродовж десяти днів творити міжнаціональну та міжконфесійну спільноту, працювати та молитися разом. Тема цьогорічного пленеру «Ось Син Твій, Ось Матір Твоя» має для нас подвійне значення. Наші молитви і думки з усіма матерями, які втратили своїх дітей: убитими, викраденими, тими, що перебувають на фронті за сотні кілометрів від дому. Водночас темою пленеру є назва останньої ікони Остапа Лозинського, багаторічного учасника пленерів та їхнього співорганізатора», – зазначили організатори виставкового проєкту.

Зокрема вони також додали, що роботи, створені під час пленеру, є свідченням пошуку відповідей на виклики життя та віри – тут і зараз.

«У час війни, з болем, який вона приносить, і невизначеним майбутнім, ми роздумуємо над таємницею материнства, роллю та значенням жертви. Над їхнім місцем в нашій вірі, мистецтві та публічному просторі», – підкреслили учасники пленеру.

Виставку можна переглянути до 29 листопада в артцентрі Дзиґа, що розташована на вулиці Вірменська, 35. Вхід – безкоштовний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: