Віднині у Львові можна придбати транспортні картки ЛеоКарт на 37 локаціях

1U5A2119
Ілюстративне фото. Автор: Роман Балук

У середу, 15 листопада, у Львові розпочався продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт. Їх є можливість купити в 31 кіоску «Інтерпрес» та 6 терміналах EasyPay (ТзОВ «Ізі СОФТ»).

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що за кілька днів до списку увійдуть ще 7 кіосків. Зокрема у львівському комунальному підприємстві «Львівавтодор» зазначили, що кіоски, де продаватимуть картки, можна буде впізнати за наліпками ЛеоКарт. До кінця листопада таке маркування матимуть і термінали EasyPay.

Так, вартість звичайної ЛеоКарт становить 60 грн. Їх можна буде поповнювати від 1 гривні в тих же пунктах продажу, а також і в додаткових. А з 25 листопада функція поповнення буде доступна онлайн (на сайті ЛКП «Львівавтодор»). Перевірити залишок коштів на транспортній картці можна буде за допомогою валідатора у салоні транспортного засобу.

Крім того, у ЛМР підкреслили, що комісійний збір, незалежно від суми чи способу поповнення картки, з пасажира не стягуватиметься.

Адреси, де є можливість купити, ЛеоКарт можна переглянути тут.

Читайте також На трасі біля Львова, де стаються багато ДТП, встановлять світлофор

Про запровадження безготівкової оплати проїзду у Львові

За даними ЛМР, з 11 грудня у Львові безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія - але ця опція буде найдорожчою для пасажира.

У міськраді підкреслюють, що з дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Тому різні посвідчення, що зараз надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. Тоді контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Таким чином, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки, а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд. Тут важливо для пасажирів зауважити, що контролери перевірятимуть не наявність транспортної картки, а саме факт валідації.

Крім того, в міській раді нагадують, що мешканці, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт, можуть подавати документи для її виготовлення. Перед цим потрібно записати за номером телефону 0800-303-007. 

Читайте також Е-квиток: технічна частина виконана на 76%

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що станом на 8 листопада обладнання АСОП для користування електронним квитком вже встановлено у 724 одиниць громадського транспорту Львова. Тоді потрібно було встановити прилад ще в 229 засобах громадського транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: