Львів'янин, який у телефонних розмовах підтримував війну РФ проти України, сяде за ґрати

caucasian business man hand using smartphone; hand of businessman working with this smartphone, concept of mobile device technology, internet telecommunication; young adult man hand mode
Фото: depositphotos.com.ua

Львів'янин сяде до в'язниці через виправдовування збройної агресії РФ проти України. Він стверджував, що «Буча – черговий фейк» та «України як держави не існує…».

Про це повідомили у регіональному управлінні прокуратури після рішення апеляційного суду.

Так, чоловік під час телефонних розмов з товаришем активно висловлювався про підтримку Росії. Зокрема, він визнавав правомірною збройну агресію проти України розпочату у 2014 році та виправдовував дії військових РФ.

«Окрім цього, чоловік підтримував відверту антидержавницьку, антиукраїнську та проросійську позицію. Під час чергової розмови на російській мові стверджував, що "Буча – це такий же фейк, як і все інше", а в судовому засіданні повідомив, що "України як держави не існує, немає української нації, та що він любить путіна"», — сказано в повідомленні.

За вироком першої інстанції, чоловіка визнали винним у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та призначили покарання — пів року арешту. Однак прокурор не погодився із вироком та подав апеляційну скаргу. Оскільки вважав, що призначене покарання є надто м’яким та просив призначити більш суворе покарання, яке відповідатиме ступеню тяжкості вчиненого злочину.

Після розгляду апеляції львів'янина засудили на два роки позбавлення волі.

Нагадуємо, на Львівщині судитимуть місцевого блогера, який публічно ображав українських захисників у соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: