Ще один район Львівщини позбувся усіх комуністичних пам’яток

декомунізація
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Самбірський район Львівської області став третім, де повністю позбулися комуністичних пам'яток. Усього їх там було 41.

Про це повідомили в Львівській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що у Львівській ОВА відбулось засідання обласної робочої групи з питань декомунізації, під час якого заслухали представників громад, де досі є об’єкти, пов’язані з радянським режимом.

На зустрічі повідомили, що Самбірський район став третім, після Золочівського та Яворівського, які повністю декомунізували. Крім того, 16 листопада демонтували останній об’єкт у Львівській громаді.

За даними ЛОВА, у Львівській області залишилося орієнтовно 28 пам'яток комуністичного режиму, що розміщені в чотирьох районах. 

Директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛОВА, член робочої групи Юрій Горун зазначив, що у черговий раз представники Лопатинської громади проігнорували засідання робочої групи. За його словами, в них на території наразі є 13 об’єктів, які підлягають декомунізації.

Зокрема перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик підкреслив, що декомунізація в області має завершитися до кінця року.

Процес декомунізації у Львівській області

Зі слів очільника робочої групи та першого заступника начальника військової адміністрації регіону Андрія Годика, від початку року в області вже знесли понад 260 радянських монументів. А залишилось ще менш ніж пів сотні.

Демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.


Нагадуємо, в межах проєкту «Декомунізація Львова» ІА Дивись.info розповідає містянам про видатних українців та історичні явища, на чию честь перейменували вулиці, що колись носили «радянські назви». Про це детальніше читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: