Головні події за добу на Львівщині

402344507_24088198420795268_6679138724635325797_n
Фото: Фейсбук

Загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало, але було неспокійно у сусідніх областях

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

З його слів, захисник України Андрій Мисак зі села Муроване за велику стійкість, відчайдушність та патріотизм отримав відзнаку від міністра оборони «За зразкову службу». Воїн вже 4 роки служить контрактником у лавах ЗСУ. Початок повномасштабного вторгнення зустрів на лінії зіткнення. Був учасником боїв навесні 2022 року у Попасній і зараз захищає нашу державу від ворога.

Також, орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили дружині загиблого Героя з Боринської громади Василя Цюркала. Солдат Василь Цюркало, позивний Ангел, служив у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Загинув 3 грудня 2022 року від кулі ворожого снайпера під час оборони позицій біля села Білогорівка на Донеччині. Воїну було 25 років.

Козицький також розповів, що у Львівській ОВА впʼяте засідала робоча група, яка контролює належне використання бюджетних коштів. Заслухали представників 7 громад щодо 11 закупівель: Львівської, Боринської, Великомостівської, Грабовецько-Дулібівської, Дрогобицької, Новояворівської та Стрийської.

Очільник області повідомив, що для обслуговування доріг загального користування у зимовий період 2023-2024 років на Львівщині планують задіяти 270 одиниць техніки. Сьогодні для очищення доріг залучили 36 одиниць техніки та використали 168 тонн піщано-соляної суміші.

"Останню ділянку для Північної об’їзної дороги Львова викупили. Над реалізацією цього проєкту Львівська РВА працювала три роки. Нова дорога розвантажить Південний обʼїзд Львова, зменшить кількість транзитного транспорту через місто і поліпшить екологічну ситуацію. Кошти на роботи нададуть Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк на умовах співфінансування" - написав він.

Також, красненська селищна рада закупила комп’ютерне обладнання, яке допомагатиме нашим захисникам стежити за ворогом. Його уже передали окремому ремонтно-відновлювальному полку.

У Сколівських Бескидах, на шляху до гори Парашка облаштували гірський прихисток. Зробили це у памʼять про військовослужбовця та пластуна Тараса Гаврилишина. Таким було його останнє прохання. Воїн загинув під час звільнення Херсонської області від pосійськиx окупантів.

На Львівщині відзначили найкращих працівників галузі сільського господарства.

Понад 100 студентів здобули престижні обласні премії.

У вівторок, 21 листопада, Україна відзначатиме День Гідності та Свободи. Цьогоріч виповнюється 10 років від початку Революції Гідності.

Нагадаємо, що на фронті загинув ще один боєць з Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: