Стало відомо, коли США зможуть виділити гроші для України

55_main-v1700267416

Нова допомога США для України ризикує розтягнутися до середини грудня, а може, й довше, що ставить під сумнів здатність Вашингтона підтримувати стабільне надходження до України такої необхідної зброї.

Про це пише Bloomberg.

Прихильники допомоги Україні в Конгресі ведуть важку боротьбу за великий пакет допомоги, доля якого зараз заплуталася в партійній боротьбі за прикордонну політику та відірвана від обов’язкових законопроектів, які б спонукали до швидких дій.

Найшвидше Конгрес зможе завершити переговори та ухвалити нову допомогу Україні в середині грудня, майже через два місяці після того, як президент Джо Байден вперше запросив 61 мільярд доларів для країни у її війні проти Росії.

Читайте також: Маркарова розповіла, на що планують спрямувати понад $60 млрд від США

«Нам потрібно змусити себе вести переговори протягом наступного тижня. В українців закінчується пальне, зброя та боєприпаси», — заявив сенатор Кріс Кунс.

Оскільки ситуація на полі битви заходить у глухий кут, а війна триває рік і 10 місяців, колись широка підтримка України дає тріщини, а Кремль робить ставку на те, що зможе пережити тих, хто підтримує Київ у США та Європі.

Внутрішня боротьба республіканців і вимоги жорсткої лінії загрожують перенести розгляд Конгресом останнього траншу боєприпасів і зброї на новий рік, незважаючи на попередження речника Білого дому з національної безпеки Джона Кірбі про те, що США «наближаються до кінця» ресурсів, доступних для України.

Читайте також: США готують новий пакет озброєнь для України, незважаючи на хвилювання в Конгресі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: