ЗСУ просунулися під Бахмутом, а росіяни – під Авдіївкою, - аналітики

e30efda7a5833190a13eb4102f431fd6

Українські війська проводили наступальні операції поблизу Бахмута та 17 листопада просунулися вперед. Геолокаційні кадри показують, що ЗСУ просувалися на південний схід від Південного (24 км на південний захід від Бахмута).

Про це пишуть аналітики з Інституту вивчення війни (ІSW).

ЗСУ атакували поблизу Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) та Залізного (25 км на південний захід від Бахмута). Минулого тижня українські сили атакували поблизу Роздолівки (17 км на північний схід від Бахмута), Кліщіївки, Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) та Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута).

В той же час, російські війська 17 листопада вели наступальні дії під Авдіївкою та підтвердили наступ. Опубліковані 16 листопада кадри, показують, що російські війська незначно просунулися в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки. 16 і 17 листопада російські джерела стверджували, що російські війська просунулися поблизу Степового (3 км на північний захід від Авдіївки), а один російський мілблогер стверджував, що російські війська контролюють значну частину населеного пункту.

Російські джерела також стверджували 16 і 17 листопада, що російські війська просунулися на захід від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки); у напрямку Новокалинове (13 км на північний схід від Авдіївки) та Очеретине (15 км на північний захід від Авдіївки); поблизу породного відвалу (6 км на північний захід від Авдіївки), Авдіївського коксохімічного заводу на північний захід від Авдіївки та промислової зони.

Російські війська контролюють щонайменше 60 відсотків промислової зони. 

Нагадаємо, 17 листопада ЗСУ вдалося закріпитися на декількох плацдармах на лівому березі Дніпра на Херсонському напрямку. Протягом доби відбулось 53 бойових зіткнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: