У Львові діти принесли саморобних ангелів до Меморіалу Героїв Небесної Сотні

image - 2023-11-21T164328.535
Фото: Романа Балука для Львівської міської ради

У вівторок, 21 листопада, львівські школярі провели акцію «Ангели пам’яті». Так, діти приходять до Меморіалу пам'яті Героїв Небесної Сотні і залишають там зроблені ними ангелики.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що такі ангели є символом пам'яті про усіх загиблих за Україну, її гідність і свободу. Протягом дня до Меморіалу приходять учні з усіх шкіл міста, щоб віддати шану всім, хто загинув під час Революції Гідності та впродовж років боротьби за українську незалежність.

«Сьогодні на Меморіалі пам'ять Героїв Небесної Сотні ми разом зі школярами міста проводимо акцію «Ангели пам’яті». Діти власноруч виготовили символічних ангелів і тут почепити їх на меморіал чи поставити на пагорбі поруч. В такий спосіб ми хочемо всі разом згадати ті події, які були в Україні 10 років тому, і розказати дітям, чому ця революція така важлива для нашої держави», – зазначив керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

Фото: Романа Балука для Львівської міської ради
Фото: Романа Балука для Львівської міської ради

Одним з учасників акції став 10-річний Богдан Лоїк.

«Початок Революції Гідності – це дуже важливий день для нас, майже як День Незалежності. В День Гідності та Свободи я прийшов сюди вшанувати пам'ять героїв і прочитати Молитву українського націоналіста. Ця молитва про те, щоб військовий, українець, який захищає вас, був мужнім і не боявся йти у бій», – розповів Богдан Лоїк.

Нагадаємо, у Львові до Дня Гідності та Свободи відбулася спільна молитва та тиха хода зі свічками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: