У Львові відкриють виставку «Сценографія. Фактор вторгнення»

У п'ятницю, 1 грудня, в львівській галереї Дзиґа відбудеться відкриття виставки українських сценографів «Сценографія. Фактор вторгнення» в межах міжнародного проєкту Галереї Сценографії «Мистецтво в час війни: Мандруюча Резиденція».

Про це ІА Дивись.info повідомили в арт-центрі Дзиґа.

Там розповіли, що в єдиній експозиції представлені проєкти театральних постановок різних регіонів України, які відбулися після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Куратором проєкту є Богдан Поліщук. Менеджерка проєкту - Дарина ОльшанськаКерівник ГО Галерея Сценографії, а керівник - Олег Онещак.

За словами організаторів, експозиція пропонує зануритись у світ мистецтва сучасної української сценографії, оглянути ескізи, макети сценографії, а також ескізи костюмів до вистав, поставлених протягом попередніх двох років у Львові, Києві, Черкасах, Миколаєві, Дніпрі та інших містах України. А також - спробувати проаналізувати взаємозв’язок  мистецького продукту й самого життя митця-частинки громадянського суспільства в час війни.

Крім того, виставка дає змогу обдумати такі питання, як-от:

  • Чи відзеркалює сьогодні театр і митець те, що відбувається в нашій країні?
  • Чи мова йде не про віддзеркалення, а спробу переосмислення або, можливо, навіть пошук візії нашого майбутнього?
  • Чи повномасштабне вторгнення стало фактором змін у мистецтві української сценографії й театру ?

Ця виставка, як зазначили організатори, це спроба унаочнити важливі питання, які ми сьогодні часто піднімаємо в дискусіях.

Подивитися виставку можна до 4 грудня. Вхід безкоштовний.  

Довідка

Проєкт «Мистецтво в час війни: Мандруюча Резиденція» реалізується громадською організацією Галерея Сценографії спільно із українськими та європейськими партнерами. Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de.

Резиденція, яка об’єднує митців, дослідників, науковців і музейників з України, Грузії, Британії, Польщі й Литви, з метою культурного взаємообміну, налагодження комунікації та довготривалого партнерства.

Виставка «Сценографія. Фактор вторгнення» є частиною насиченої програми резиденції, яка охопить три міста України: Львів, Київ, Чернівці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: