Головні події за добу на Львівщині

photo_2023-11-25_11-26-39
Фото: Телеграм Козицького

Загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало. В інших областях Сили ППО збили понад 70 «шахедів».

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його інформацією, уночі та вранці проїзд автошляхами Львівщини забезпечували 58 одиниць спецтехніки. Використали 648 тонн піщано-соляної суміші. Сьогодні синоптики прогнозують у Львівській області невеликий мокрий сніг, погіршення видимості, на дорогах ожеледиця.

Ще понад 18,7 млн грн Львівська ОВА скерувала на потреби військових. Кошти підуть на покращення умов перебування наших захисників в одному з обласних медичних закладів, закупівлю автомобільної та спеціальної техніки, експертизу антенно-фідерних пристроїв й інші потреби.

У Львівській ОВА відбулося шосте засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів. Заслухали представників 14 громад та управління капітального будівництва Львівської ОВА щодо 20 закупівель: з них 7 – за зверненнями громадян.

540 тис. грн на антидронову рушницю виділили з Новояворівського міського бюджету. Її вже передали військовій частині А 7078 (ТРО Яворівського району).

39 тис. грн для ЗСУ зібрали у селі Вирів Жовтанецької громади на благодійному турнірі з настільного тенісу, який присвятили загиблому воїну Іванові Кіндрацькому. Організували подію активна молодь, Вирівський старостинський округ спільно з Народним Домом села Вирів. Щира вдячність за допомогу нашим оборонцям. Світла памʼять Герою.

У Центрі культури і дозвілля Старосамбірської громади місцеві жителі та вимушені переселенці плетуть маскувальні сітки. Цього разу на Запорізький напрямок передали 3 осінні та 2 зимові. Дякую волонтерці Наталії, яка ініціювала таку акцію, і всім, хто знаходить час та бажання долучатися до неї.

У Буську та Бродах провели зустріч з родинами військовослужбовців з числа загиблих, зниклих безвісти, полонених та поранених. Цього разу у ній взяли участь жителі Буської, Красненської, Бродівської, Заболотцівської та Підкамінської громад. На зустріч, яку організували з ініціативи Координаційного центру при ЛОВА, запросили спеціалістів з різних сфер. Сімʼї захисників консультували одразу на місці або ж давали їм перескерування.

У селах Тартаків та Лучиці Сокальської громади демонтували памʼятники тоталітарному режиму. У Червоноградському районі найповільніше процес декомунізації наразі триває у Лопатинській громаді. Нагадаю, ми поставили собі за мету до кінця цього року повністю очистити Львівщину від памʼяток, які прославляють радянський режим.

У Львові о 15:55 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку розпочнеться загальноукраїнська хвилина мовчання.

Нагадаємо, що США профінансують будівництво євроколії від Мостиськ до Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: