Інвестиції в нерухомість у Львові: переваги та недоліки

львівські вулички
Фото: Микити Печеника, ІА Дивись.info

Львів залишається доволі привабливим містом у межах інвестування в нерухомість, незважаючи на повномашстабне вторгнення росіян в Україну. І нерухомість — ніша, в якій найменше ризиків.


Колонка львівської ріелторки Оксани Савули

Особисто для себе я хотіла дізнатись про інвестування в акції та облігації, аби з'ясувати, чи на цьому можна заробити більше, ніж на нерухомості. Та все, що видавалось надійним, не принесло би дохідності більшої за 4,5% річних.

Натомість все, що було цікавим для інвестицій у розрізі заробітку, викликало підозри стосовно надійності.

Нерухомість у Львові — переваги інвестицій

Львів є і залишатиметься історично цікавим і культурно багатим містом. Його розташування є великою перевагою. По-перше, йдеться про близькість до Європи.

По-друге, Львів — відносно безпечніше місто, якщо порівнювати із областями, що розташовані ближче до кордону із РФ, наприклад.

Львів є у стратегічно вигідному місці та має зручний доступ до багатьох міжнародних шляхів сполучення, що робить його привабливим для бізнесу та туризму. Це створює сприятливі умови для розвитку та зростання нерухомості.

Також присутні економічні перспективи: Львів є одним з найбільш розвинутих економічних центрів України. Місто постійно розширюється та розвивається. Нові інфраструктурні проєкти, створення робочих місць та розвиток бізнесу створюють сприятливі умови для зростання цін на нерухомість та збільшення прибутку інвесторів.

Проте варто розуміти: нині інвестиції в нерухомість не є такими ж прибутковими, як до початку повномасштабної війни в Україні. А «витягнути» бодай 40% з продажу квартири, звісно ж, складніше. Але попри це, навіть якщо дохідність становить 20% — інвестиції в нерухомість залишаються цікавими.

А які підводні течії?

Я досі не знаю надійнішого методу інвестувати та добре заробляти. Втім це не означає, що будь-який житловий комплекс Львова може бути інвестиційно привабливим.

Є десятки факторів, які потрібно проаналізувати перед купівлею квартири. Для того, аби ваша нерухомість принесла вам максимальний результат.

Впродовж останнього року ціни на нові проєкти суттєво зросли — від 27-40%, але це також зумовлює той фактор, що нові проєкти — плани нового вищого рівня. Це означає, що Львів рівняється на європейські тренди будівництва житлових комплексів 2023 року. І за це львів'яни готові платити більше.

Читайте також: Коли можна розірвати угоду купівлі-продажу на житло


Матеріали у рубриці «Погляди» є відображенням виключно точки зору автора, яка може бути як об'єктивною, так і суб'єктивною. Редакція може не поділяти думок і поглядів, викладених тут та не несе відповідальності за достовірність й тлумачення викладеної інформації, натомість виступає виключно платформою для розміщення матеріалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: