У селищі на Львівщині відкрили оновлену бібліотеку

бібліотека
Оновлена бібліотека. Фото: ЛОВА

У Львівській області триває проєкт «Модель сучасної бібліотеки». В межах нього оновили публічну бібліотеку селі Корчин Радехівської територіальної громади Червоноградського району. Відкриття відбулося 28 листопада.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що в бібліотеці зробили капітальний ремонт приміщення, фойє та сходової клітки. Зокрема – замінили старі вікна і двері на енергозберігаючі, оновили паркетне покриття підлоги, закупили кондиціонер для обігріву приміщення, телевізор, ноутбук, жалюзі, книги та розвиваючі  ігри, книжкові стелажі, столи, шафи. Крім того в приміщені облаштували дві бібліотечні кімнати: «Казкове містечко для дітей» і «Вишиванка». 

Оновлення бібліотека відбулося на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів. До цього також долучився благодійний фонд «Фонд Мерклє».

Читайте також «Мистецька бібліотека» у Львові: простір артбуків, взаємодії та творення нових ідей

У ЛОВА зазначили, що бібліотека тісно співпрацює з Народним домом, навчальними закладами та громадськими організаціями, популяризує сучасну україномовну літературу та організовує різноманітні заходи, використовуючи інноваційні методи роботи. Так, у ЛОВА підкреслюють, що публічна бібліотека у селищі є багатофункціональним відкритим простором з комплексним поєднанням бібліотечного фонду та нових можливостей доступу до інформації, комфортним місцем не лише для навчання, а й для зустрічей, спілкування, якісного проведення дозвілля.

Вас це може зацікавити Про янголів, сніговика та різдвяні дива: добірка дитячих книжок зі святковою атмосферою

Довідка

«Модель сучасної бібліотеки» – це пілотний проєкт Львівської обласної військової адміністрації. Він передбачає оновлення 20 бібліотек у 20 громадах області у співфінансуванні з обласного бюджету (2 млн грн) та місцевих бюджетів (8 млн 625 тис. грн). Таким чином кожна бібліотека отримує 100 тисяч гривень, які використовує спільно з громадою для оновлення бібліотечного простору.

Проєкт реалізували вже у 15 бібліотеках області.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що на Львівщині осучаснили ще дві бібліотеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: