У Львові відбудеться благодійний ярмарок «У пошуках Різдва» 

У Львові в Палаці мистецтв 9-10 грудня відбудеться 34-й благодійний ярмарок Тлум&Крам «У пошуках Різдва». Він об’єднає локальних виробників крафту, колекціонерів і збирачів вінтажу, а також митців та культурних діячів.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що серед краму можна знайти: український та європейський вінтаж, в тому числі меблі, посуд та одяг, вироби ручної роботи та мистецтво. Крім цього, на ярмарку можна придбати дідуха і ялинку.

Співзасновниця ярмарку Дара Бурко розповіла, що такі події потрібні людям, які створюють щось своїми руками чи колекціонують. Митці, ремеслярі та збирачі мають можливість наживо спілкуватись з відвідувачами та просувати часто родинне ремесло.

За словами організаторів ярмарку, цього року вперше вирішили зробити лекторій. Серед гостей та спікерів — акторка Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, учасниця гурту «Курбаси» Наталка Рибка-Пархоменко, артменеджер та колекціонер мистецтва Павло Гудімов, філологиня, культурна блогерка і амбасадорка всього українського Софія Безверха, колекціонерка народного строю, продавчиня старовини та дослідниця історії Уляна Явна, колекціонерка старовинного українського одягу Марія Мулява. 

Подія буде благодійною. В межах неї планується збір 200 000 гривень на спорядження для ЗСУ.  Вартість вхідного квитка 200 грн. Для військовослужбовців, людей з інвалідністю, пенсіонерів та дітей до 12 років - вхід вільний.

Ярмарок «У пошуках Різдва» триватиме з 14:00 по 20:00 9 грудня та з 12:00 по 18:00 10 грудня у Львівському палаці мистецтв за адресою вул. Коперника, 17.

Програма ярмарку

9 грудня

  • 12:00 — співоча зустріч “Тихе Різдво” з Наталкою Рибкою-Пархоменко. Реєстрація ТУТ.
  • 15:00 — «Чому українська культура — це космос, а не лише шаровари, горілка і сало». Лекція Софії Безверхої.
  • 17:00 — Різдвяний гардероб Марії Муляви. Як колекціонерка стародавнього одягу плекає традиції та формує стрій. Майстер-клас. 

10 грудня

  • 13:00 — «Зоря у місті» з Уляною Явною. Лекція про те, як виглядали зима та Різдво у Львові в 1920-30-их.
  • 15:00 — «Різдвяна вітальня» Павла Гудімова. Бесіда про те, як зробити Різдво мистецьким.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: