Яку мандрівку Львівщиною подарувати рідним на Миколая

IMG_4823
Фото: архів ІА Дивись.info

Найкращим подарунком є емоції, а тому, аби у ваших близьких залишились неймовірні спогади про сюрприз на свята, подаруйте їм мініподорож.

ІА Дивись.info розповість про п'ятірку локацій на Львівщини, куди можна чкурнути вже цими вихідними.

Побачити унікальні скульптури 

У селі Стрілки, що біля Львова, функціонує унікальний парк сучасної скульптури — 3020, перший в Україні. У парку презентують роботи сучасних українських митців

Фото:PARK3020

Охочих приїхати сюди просять попередньо бронювати квитки за цим посиланням

Лижі та сноуборди

Можна поїхати у зимову казку в Карпати. Наприклад, покататись на лижах та сноубордах.

Ольга Зіньків, доцентка кафедри зимових видів спорту Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського каже, що перші спроби на лижах мають бути з інструктором. Ще дві необхідні умови – відповідне спорядження та гарний настрій.

З її слів, Львівській області класні схили є на Буковиці, Майдані, Плаю та Тростяні.

Фото: архів ІА Дивись.info

У лижній школі гірськолижного комплексу «Буковиця» професійні інструктори ставлять на лижі дітей з 4-х років. Наймолодші клієнти з радістю і захопленням ставляться до уроків катання на лижах, які завжди проходять в особливій атмосфері. Інструктор, який працює з дітьми, в доступній формі і в дружній атмосфері вчить мистецтву спуску на гірських лижах. Тут також діє тюбинг парк для наймолодших.

У гірськолижному комплексі «Плай» також є лижна школа, розповіла Ольга Зіньків. Всі інструктори пройшли навчання за міжнародними програмами підготовки інструкторів гірськолижного та сноуборд-спорту, які відповідають стандартам ISIA.

Подарувати казкову атмосферу

Більшість мріє побувати у Карпатах взимку та зустріти світанок, споглядаючи за горами, вкутаними туманом. Цього вікенду подаруйте найріднішим подорож до Славського. Тут точно ви зловите дзен і перезавантажитесь надовго.

Фото з сайту all-ukraine.com.ua

Крім того, що тут по-особливому затишні будинки, з яких не хочеться виходити, можна просто довго гуляти околицями, влаштувати фотосесію, скуштувати місцеву кухню, побачити красу з висоти, проїхавшись канатною дорогою, відвідати місцеве карпатське спа. І обов'язко сходити до:

  • Криївки – відтворює умови проживання українського підпілля та ознайомить із діяльністю Української Повстанської Армії на теренах Сколівщини. Для охочих відчути на собі атмосферу повстанського «схрону» є можливість проживання в криївці. (GPS-координати 48.802508,23.438340)
  • «Писана Криниця» – геологічна пам'ятка природи. Це єдине джерело в Карпатах, яке не пересихає та не замерзає. За переказом, саме Олекса Довбуш розписався на камені джерела, та існує повір`я, що той хто вип'є цю джерельну воду, стане сильним духом й тілом як легендарний ватажок опришків (GPS-координати 48.788690,23.477450).

Із іншими «магнітами» Славської ОТГ, які мають побачити мандрівники, можна ознайомитись тут.

Клаптик екзотики на Львівщині

У Липниках, що всього лиш за 10 кілометрів від Львова, діє перша бананова ферма, де вирощують близько 30 екзотичних рослин: це не тільки банани, а й кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати. Усі рослини ростуть у спеціальній великій теплиці — вегетарії. Власники охоче проводять екскурсії своїм господарством.

Фото: Західний аргумент

Окрім оглядин всіх рослин «з теплих країв», тут розповідають про процес вирощування рослин, догляд за екзотичним садом та інші цікавинки зі світу садівництва. Але зауважимо, всередині теплиць дуже спекотно. Приїхати до бананової ферми ви можете в будь-який зручний для вас час, втім, дату та годину приїзду на екоферму просять погодити із менеджером, крім цього, є можливіть замовити оглядини для великої групи людей, діткам, кажуть власники, тут завжди неабияк цікаво. Також тут можна придбати будь-яку рослину додому. Вартість екопрогулянки 100 гривень з людини.

Нагадуємо, що в області діють резиденції святого Миколая: ви ще встигаєте обрати локації, аби зробити подарунок для своїх діток, завітавши у гості до Чудотворця. Про місця, де можна зустріти Миколая ІА Дивись.info розповідала тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: