Скільки коштуватиме проїзд в громадському транспорті у Львові: в понеділок презентують проєкт рішення

Леокарт
Ілюстративне фото/автор: Роман Балук

У Львові, в понеділок, 4 грудня, відбудеться обговорення проєкту рішення виконавчого комітету про встановлення єдиних тарифів на проїзд в міських автобусах, трамваях та тролейбусах.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

В департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР зазначили, що тарифи визначені на основі наданих перевізниками розрахунків. Так, тарифи має затвердити виконавчий комітет міськради після того як проконсультується з громадськістю.

Вартість проїзду в громадському транспорті у Львові

У проєкті рішення вказано, що вартість однієї поїздки в усіх видах транспорту залежатиме від способу оплати та становитиме:

  • 13 грн - при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт;
  • 15 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC;
  • 20 грн – при оплаті готівкою у водія;
  • 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт.

Вартість перевезення одного місця багажу складатиме:

  • 13 грн - при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт;
  • 15 грн - при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC.
  • 20 грн - при оплаті готівкою у водія.

Штраф за безквитковий/незавалідований проїзд складатиме 300 грн.

Такі тарифи мають впровадити з 11 грудня. Тоді стартує безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті Львова.

Крім того, керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило повідомив, що для пасажирів трамваїв і тролейбусів вартість проїзду дещо зросте. За його словами, тарифи для електротранспорту у Львові востаннє переглядали ще три роки тому.

«За цей час вартість електроенергії для підприємства зросла у понад 2 рази. На стільки ж подорожчали і матеріали для обслуговування рухомого складу, колії та мережі», - зазначив Олег Забарило.

Водночас, у міському електричному транспорті, до прийняття окремого рішення виконкому,  збережеться можливість оплачувати за проїзд і за допомогою смартфона. Також діятимуть і проїзні картки з чинним на дату поїздки терміном дії. Крім того, проєкт рішення передбачає, що з 1 червня 2024 року вартість поїздки та перевезення багажу при оплаті готівкою складатиме 25 грн.

Обговорення проєкту розпочнеться о 17:00 год в приміщенні Львівської міськради, каб. 202. Вхід – за попередньою реєстрацією. Щоб взяти участь потрібно заповнити форму за посиланням. Заявки приймають до 16:00  понеділка, 4 грудня. З проєктом рішення можна ознайомитися тут.

Читайте також Де у Львові придбати ЛеоКарт і як його поповнювати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: