Головні події за добу на Львівщині

407444751_1739258449874850_6044616436632283507_n
Фото: Фейсбук

Вчора об 11:01 сирени сповістили про повітряну тривогу. Була небезпека через зліт МіГ-31К. Загроза не справдилась.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, у Червоноградському районі орденами «За мужність» III ступеня посмертно нагородили чотирьох прикордонників.

Сержант Олександр Куделін проходив службу в Луганському прикордонному загоні. Вперше на захист України став у 2015, продовжив військову службу і після початку повномасштабного вторгнення. Загинув 28 лютого 2023 року.

Молодший сержант Володимир Савич служив кулеметником вогневої групи ракетно-артилерійського відділення Державної прикордонної служби України. Загинув 14 лютого 2023 року поблизу населеного пункту Водяне Донецької області внаслідок отриманих поранень, несумісних із життям.

Штаб-сержант Роман Гвоздецький, який ще у 2012 році підписав контракт про проходження військової служби у лавах ДПСУ. Загинув 29 січня 2023 року під час оборони однієї з позицій на Донеччині.

Сержант Олег Кушта, який проходив службу в одному із спецпідрозділів Державної прикордонної служби з 2015 року. 29 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Благодатне він загинув.

Також Козицький розповів, що відзнаки Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного "За сприяння війську" отримали волонтери зі Стрия – отець Іван Барабаш, Михайло Золотуха і Степан Целюх.

У Львівській ОВА відбулося сьоме засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів на Львівщині. Заслухали представників 6 громад щодо 7 закупівель.

Понад 2 тисячі представників громад Стрийського району у межах Програми базової підготовки громадян України до національного спротиву пройшли навчання. Набували знань та практичних умінь, які необхідні для захисту України, дізналися про основи мінно-вибухової безпеки та правила поводження з вибухонебезпечними предметами, пройшли стрілецьку підготовку і почули рекомендації щодо поводження з вогнепальною зброєю. Такі тренування планують і в наступному році. Щоб приєднатися, потрібно звернутися до органу місцевого самоврядування.

Доходи до бюджету Львівської області та обласного бюджету за січень-листопад 2023 року зросли більше ніж на 10%.

Для працівників служб у справах дітей Львівщини провели тематичний семінар про особливості захисту прав та інтересів дитини під час війни.

Аграрні переробні підприємства Львівської області можуть отримати до 100 млн гривень субгранту від USAID Агро.

На Львівщині стартує тематичний марафон «Психічне здоров’я – важливо!» для вчителів, батьків та психологів. Навчання відбувається в межах реалізації Комплексної програми охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення в області.

Рятувальники Самбірщини провели навчання для Дружин юних рятувальників-пожежних Рудківської територіальної громади. Фахівці ДСНС ознайомили дітей із діяльністю пожежно-рятувальної служби, продемонстрували обладнання, розповіли про випадки пожеж та особливості їх гасіння.

На території Самбірського району від початку року створили 11 команд Дружин юних рятувальників-пожежних.

Красненська міська лікарня отримала генераторну станцію від партнерів з Малопольського воєводства Республіки Польща за сприяння Львівської ОВА.

Нагадаємо, що на Львівщині через негоду знеструмлено 305 населених пунктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: