В Україні розпочався «Національний тиждень читання»: які події будуть у Львові

image-2023-11-18T191315.764
"Мистецька бібліотека". Фото: ІА Дивись. іnfo

З 4 по 10 грудня Український інститут книги проводить акцію «Національний тиждень читання». Цього року гасло ініціативи - «Бути своїми», а у фокусі особистість українського письменника Миколи Хвильового. Оскільки 13-го грудня минає 130 років від його дня народження.

Про це повідомили в Українському інституті книги.

Там розповіли, що мета такої інформаційно-просвітницької акції - консолідувати українське суспільство як життєвої стратегії. Протягом усього тижня відбуватимуться різні події по деяких містах України, зокрема у Львові.

«Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. За допомогою Акції ми хочемо привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути українців відвідати бібліотеку чи книгарню», - зазначили в Українському інституті книги.

Які події можна відвідати у Львові в межах «Національного тижня читання»

8 грудня

18:00 год - Мистецька бібліотека: вулиця Шота Руставелі, 8, Львів. Поетичне читання: Остап Сливинський, Ростислав Кузик, Юлія Мусаковська, Анна Ютченко.

9 грудня

17:00 год - Мистецька бібліотека: вулиця Шота Руставелі, 8, Львів. Лекція Юліани Лесняк «Три "ї" Миколи Хвильового».

Повна програма подій в Україні:

Фото: УІК

Як долучитися до загальнонаціонального флешмобу

Для того, щоб долучитися до загальнонаціональної Акції та підтримати флешмоб, потрібно розмістити дописи у соціальних мережах, використовуючи хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми. Також у них варто позначати офіційні сторінки Інституту у Фейсбуці та Інстаграмі.

Акція «Книжкова хвиля»

Крім того, проведуть і цікаві окремі акції. Зокрема, відбудеться акція «Книжкова хвиля». Її мета - це збільшити фонди бібліотек завдяки підтримці українців, які візьмуть участь в ній. Для того аби підтримати бібліотеки потрібно придбати будь-яку книжку в одній із київських книгарень - партнерів акції й залишити книгу як подарунок, натомість отримати безкоштовний квиток на книжковий ярмарок Kyiv Book Weekend. Після цього усі зібрані книги будуть відправлені українським бібліотекам, які постраждали внаслідок бойових дій або окупації. 

Фото: УІК

Нагадаємо, що ІА Дивись.іnfo складає добірки книжок. Тому що почитати на дозвіллі ві українських та іноземних авторів можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: