Майже 50% американців підтримують подальшу допомогу Україні

Безымянный
ФОТО: UNSPLASH

47% американців вважають, що допомога США для України має лишатися на попередньому рівні або бути посилена.

Про це свідчать результати опитування Pew Research Center, повідомляє "Європейська правда".

Зараз, коли війна в Україні наближається до дворічного рубежу, близько трьох з десяти американців (31%) вважають, що Сполучені Штати надають занадто багато допомоги Україні в її боротьбі з Росією, тоді як близько половини вважають, що США надають достатній обсяг підтримки (29%) або недостатній (18%).

Частка американців, які вважають, що США надають занадто велику підтримку Україні, неухильно зростала протягом війни, особливо серед республіканців.

Так, 48% республіканців та прореспубліканськи налаштованих громадян вважають, що США надають занадто багато допомоги Україні. Ця частка дещо зросла порівняно з червнем, коли таких було 44%, і є значно вищою, ніж на попередніх етапах війни.

Лише 16% демократів і прихильників демократів вважають нинішній рівень американської допомоги надмірним. Близько чотирьох з десяти демократів (39%) вважають, що США надають правильний обсяг допомоги, тоді як близько чверті (24%) вважають, що США надають недостатньо допомоги.

Партійні розбіжності щодо допомоги Україні стали ширшими. У перші тижні війни республіканці лише на 4 відсоткові пункти частіше, ніж демократи, заявляли, що США надають Україні забагато допомоги (9% проти 5%). Сьогодні республіканці на 32 пункти частіше говорять про це.

Увага громадськості до російсько-українського конфлікту мало змінилася за останні місяці. Шість з десяти американців, включаючи аналогічні частки республіканців (62%) і демократів (61%), кажуть, що стежать за новинами про вторгнення досить уважно.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що якщо США припинять підтримку України, доведеться платити кров'ю американців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: