Про різдвяні дива, казкові світи та сім'ю: 7 фільмів із святковою атмосферою

ІА Дивись.info продовжує складати добірки цікавих кінострічок. Цього разу ми пропонуємо перелік фільмів, які доповнять святкову атмосферу, адже події у них відбувається напередодні або на саме Різдво.

«Це прекрасне життя», 1946 рік

Режисер – Френк Карпа

Фільм «Це прекрасне життя» знятий за твором «Найбільший подарунок» американського письменника Дорена Стерна. Цікаво, що під час знімання кіно використовували вперше інноваційний на той час штучний сніг, який давав змогу вільно розмовляти акторам. Так, у стрічці зображено різдвяні події, які знімали влітку, коли температура була більшою за 30 °C.

В основі сюжету кінострічки лежить історія Джорджа Бейлі. Він – мешканець невеликого містечка, гарний сім’янин, добра людина, яка піклувалася усе своє життя про інших. Водночас одного разу напередодні Різдва його охоплює розпач та зневіра. Він навіть думає про самогубство. Однак з небес на землю приходить ангел, який має відмовити Джорджа від такого кроку та повернути віру в життя та дива.

Кадри з фільму "Це прекрасне життя"

«Сім’я напрокат», 1997 рік

Режисер – Тед Котчефф

Тед Котчефф – канадський та болгарський режисер, який відомий своїми кінороботами, як-от: «Театр в кріслі», «Рембо», «Перша кров» та інші. Крім того, у доробку режисера є стрічка, яка гарно доповнить святковий настрій. Йдеться про комедію «Сім’я напрокат».

У сюжеті кіно зображена непересічна історія. Одного разу бізнесмен Сем потрапляє в халепу. Адже йому дуже потрібно успішно заключити з угоду бізнесменом з Мексики Ксав'єром Дель Кампо. Але є один нюанс – клієнт має традиційні переконання, тому не дуже добре ставиться до холостяків. Так, Сему потрібно знайти «сім’ю на прокат», щоб угода була вдалою. Проте Кетлін і її донька Зої занадто правдоподібно зіграють цю роль.

Кадри з фільму "Сім'я напрокат"

«Інтуїція», 2001 рік

Режисер – Пітер Челсом

Події в фільмі «Інтуїція» відбуваються в довгий відтинок часу. Проте стрічка завершується саме на Різдво. Адже в цей час можуть трапитися справжні дива.

У кіно зображення історія Сари та Томаса. Якось вони познайомилися в крамниці та одразу сподобалися одне одному. Однак пара вирішує випробувати свою долю та не продовжувати спілкування надалі. Адже, якщо вони мають бути разом, то повинні ще зустрітися протягом свого життя. Водночас  вони залишають номери телефонів у книзі та грошовій купюрі, які опісля віддають випадковим перехожим. Так, у фільмі показано, що багато подій в житті залежать не тільки від випадкових обставин, але й – від самих людей.

Кадри з фільму "Інтуїція"

«Лускунчик і чотири королівства», 2018 рік

Режисер – Лассе Гальстрем

Кіно «Лускунчик і чотири королівства» шведський режисер зняв на основі відомої казки німецького автора Ернста Гофманна «Лускунчик і Мишачий король». У фільми можна побачити два світи: реальний – в Лондоні (друга половина ХІХ століття) та фантастичний – світ чотирьох королівств.  

Головна героїня Клара Штальбаум сумує на Різдво. Оскільки нещодавно втратила матір. Вона не хоче ніяких святкувань та неохоче відправляється на різдвяний бал з батьком. Водночас дівчинка отримує подарунок, який її залишила матір. Після цього Клара має розгадати таємниці казкового світу іграшок та допомогти завершити війну між чотирма королівствами.

Кадри з фільму "Лускунчик і чотири королівства"

«Різдво у Койок-Крік», 2021 рік

Режисер – Девід І. Страссер

Фільм «Різдво у Койок-Крік» зняв канадський режисер Девід І. Страссер. Загалом за 5 років він долучився до створення майже двадцяти різноманітних стрічок (романтичних, святкових, трилерів) для телебачення.

У кіно зображена особлива різдвяна історія Пейдж. Вона – успішна в своїй роботі, яка їй подобається. Напередодні свят вона приїжджає до своїх батьків, які є власниками затишного готелю поміж скелястих гір. Щорічно вони влаштовують там різдвяну вечірку, однак цього року кажуть доньці, що не планують це робити. Пейдж переконує їх, що не можна припиняти сімейних традицій та береться за організацію сама. Однак тоді вона не знає, що батьки планують продати свій готель.

Цікаво, що у фільмі головна героїня згадує легенду про золоте павутиння як частину українського фольклору. Пейдж розповідає цю історію в деталях, що одного разу ялинку бідної сім’ї павуки прикрасили золотим павутинням.

Кадр з фільму "Різдво у Койок-Крік"

«Хлопчик на ім’я Різдво», 2021 рік

Режисер – Ґіл Кенан

«Хлопчик на ім’я Різдво» – британський фантастичний фільм, який побудований германо-скандинавської міфології. Адже тут можна дізнатися розповідь про загадкову легенду про чарівний світ Альвгейм, де мешкають ельфи.

У кіно оповідається історія хлопчика Ніколаса, який мешкає в лісі разом з батьком дроворубом. Одного разу Джоел покидає свого сина та вирушає на спеціальне завдання – відшукати Альвгейм. Тоді з Ніколасом залишається зла тітка Карлотта, яка не любить свого племінника. Тому він втікає від неї та хоче знайти батька. Водночас хлопчик відшукує набагато більше, адже він має щире серце та віру в Різдво.

Кадри з фільму "Хлопчик на ім'я Різдво"

«Незабутнє Різдво», 2022 рік

Режисер – Джанін Даміан

«Незабутнє Різдво» – дебютний фільм американської режисерки та акторки Джанін Даміа, яка зняла його за сценарієм Джеффа Боннетта та Рона Олівера. Так, легке кіно є ще однією романтичною комедіє в нашому списку, яка доповнить святковий настрій.

У фільму зображена історія багатої власниці готелю Сьєрри Белмонт. Одного разу вона разом з хлопцем піднімається на вершину гори, де він робить їй пропозиції. Однак раптом дівчина падає та вдарилася головою. Тоді Сьєрра втратила пам’ять. Її знаходить Джек, який доставляє дівчину до лікарні. Проте встановити особу не вдається. Тому чоловік забирає її до себе. Так, героїня потрапляє в чужу родину, однак саме тут відчує тепло атмосферу Різдва.

Кадри з фільму "Незабутнє Різдво"

Попередні добірки фільмів

Нагадаємо, минулого разу ми підготували для вас іншу добірку українських фільмів, прем’єри яких відбулися у 2023 році. Туди увійшли такі кінострічки:

  • «Довбуш» (Режисер – Олесь Санін).
  • «Шлях поколінь» (Режисер – Михайло Ухман).
  • «Я і Фелікс» (Режисерка – Цілик Ірина).
  • «Бачення метелика» (Режисер – Максим Наконечний).
  • «Ми не згаснемо» (Режисерка – Аліса Коваленко).
  • «Мавка. Лісова пісня» (Режисери – Александра Рубан, Олег Маламуж).

Крім того, ІА Дивись.іnfo також складає добірки книжок. Що почитати на дозвіллі можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: