На Червоноградщині четверо рідних сестер з братом об'єдналися в одній прийомній сім'ї

1
Фото: ЛОДА

Загалом у прийомних сім'ях на Львівщині виховується 136 дітей.

Про це пише пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

У Радехівській територіальній громаді Червоноградського району у функціонуючу прийомну сім’ю влаштували дитину, позбавлену батьківського піклування, яка навчалася та проживала в закладі інституційного догляду.

У цій прийомній сім’ї, яка створена у вересні 2023 року, вже виховувалося двоє сестер та брат дівчинки, яку довлаштували. Тож влаштування дитини дало можливість об’єднати рідних сестер та брата і від тепер діти проживають разом.

Нагадаємо, прийомна сім'я – сім'я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Загалом в області функціонує 44 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 74 прийомні сім’ї, в яких виховується 136 дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку», – зазначив начальник Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: