Головні події за добу на Львівщині

409011055_6800832109963814_4447427985384651307_n
Фото: Фейсбук

Минулої доби загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, медаллю «За військову службу» посмертно нагородили воїна зі Стрийського району Юрія Лянга, який загинув 30 вересня 2022 року біля Опитного у Донецькій області.

Козицький розповів, що Львівщина стала лідером в Україні за площею висадженої лохини в рамках грантової програми «єРобота». Окрім лохини, львівські аграрії активно висаджують нові сади фундука та волоського горіха.

Понад пів сотні представників бізнесу цьогоріч стали випускниками Школи експортера. Зокрема учасниками проєкту були представники будівельної, деревообробної, машинобудівної, меблевої, металообробної, легкої та харчової промисловості, а також сфери послуг.

Під час засідання Львівської регіональної комісії з реабілітації розглянули 115 заяв про надання громадянам статусів «потерпілий від репресій» та «реабілітований».

У Сколівській громаді вручили ключі від власного житла дитині, позбавленій батьківського піклування. Однокімнатну квартиру у Моршині отримала дівчина. На придбання помешкання виділили понад 300 тисяч грн з міського бюджету та близько 380 тисяч грн з обласного.

У навчально-практичному центрі зварювальних технологій Новояворівського ВПУ встановили сучасну витяжку. Проєкт реалізували спільно зі Львівською ОВА.

Городоцька центральна лікарня отримала сучасне медичне обладнання. Зокрема низькотемпературну лабораторну скриню для плазми крові, сканер Орто Оптікс, робочу станцію з реагентами. Це обладнання, вартістю понад 900 тисяч гривень, придбали в межах проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад» та реалізації плану реагування «Ефективне донорство крові в Городоцькій громаді».

Одинадцять команд старшокласників зі Стрийської громади взяли участь у змаганнях із військово-прикладного спорту. Команди демонстрували свою підготовку у стрільбі з пневматичної гвинтівки, метанні гранати, збиранні та розбиранні автомата.

Понад 15 тисяч гривень зібрали мешканці Гірника для придбання дрона військовим 115 бригади. Також учні Гірницької гімназії виготовили і передали на фронт 70 окопних свічок.

Старосамбірська громада придбала антидронову рушницю для батальйону «Карпатська Січ».

Нагадаємо, Ірина Фаріон подала позов до суду через звільнення з «Львівської політехніки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: