У Польщі біля кордону стоять майже 3,5 тисячі вантажівок – ДПСУ

Безымянный

Станом на ранок 10 грудня в Польщі біля українського кордону стоять майже 3,5 тисячі вантажівок

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише Українська правда.

"Ситуація практично незмінна. Блокуються чотири напрямки. Станом на ранок 10 грудня в черзі у бік України перебувають майже 3,5 тисячі вантажівок. Найбільше навпроти "Шегині" - це 1200 вантажівок, й "Ягодин" - 900. Звісно, протягом доби певний рух відбувається, але, втім, динаміки, яка була до 6 листопада, немає. Найменший рух фіксується на пункті пропуску "Ягодин".

Ну і власне, навіть ті впровадження щодо напрямку пункту пропуску "Угринів", коли порожні вантажні транспортні засоби вагою з понад 7,5 тонн можуть перетинати кордон на виїзд з України... Поки що не бачимо послаблень з того боку, щоб впровадження певних домовленостей давали б якісь поштовхи для збільшення кількості вантажних транспортних засобів" - заявив він.

Раніше в польському уряді заявили, що перевізники не блокують надходження військової допомоги до України.

Нагадаємо, від 6 листопада при пунктах пропуску з Україною триває протест польських перевізників. Вони вимагають, зокрема, заборони реєстрації в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом та вирішення проблем з українською системою електронної черги.

Польська сторона хоче повернути систему дозволів для транспортної галузі з України на комерційні перевезення, пояснює це кризовою ситуацією на ринку транспортних послуг.

Опівночі (з 3 на 4 грудня) відкрито додатковий польсько-український пункт пропуску Долгобичів-Угринів для вантажівок, які повертаються з України порожніми. Їх можуть перетнути вантажівки, яких вага не перевищує 7,5 тонни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: