На Львівщині проведуть санітарний відстріл хижаків

вовк
Фото ілюстративне: Canva

З 8 по 31 грудня здійснюватимуть відстріл вовків, лисиць, бродячих собак і котів, сірих ворон в мисливських угіддях Львівської обласної організації товариства мисливців та рибалок. Це відбуватиметься на території Жовківської, Перемишлянської та Комарнівської громад.

Про це повідомили в Львівській районній державній адміністрації.

Там розповіли, що відстріл хижаків відбудеться, попри заборону під час воєнного стану. Його проведуть спеціально створені бригади з числа досвідчених мисливців Всеукраїнського товариства мисливців та рибалок. Крім того, це відбуватиметься під контролем єгерської служби із залученням представників Нацполіції, Держпродспоживслужби, Держекоінспекції, органів місцевого самоврядування та лісової охорони.

«В Україні впродовж останніх двох років збільшилася чисельність хижаків, зокрема, здичавілих собак та лисиць, що несе за собою  поширення смертоносних інфекцій: сказу, африканської чуми свиней (АЧС), лептоспірозу та інших зоонозів, що підривають епізоотичне, продовольче, екологічне, економічне та загальнобезпекове благополуччя країни», - додали в Львівській районній державній адміністрації.

Там також нагадали, що 10 листопада 2023 року Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України встановило ліміти використання диких парнокопитних і норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду.

Читайте також На Львівщині зафіксували повторний випадок сказу в домашніх котів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: