Десять дітей на Львівщині, які втратили батьків через російські обстріли, отримають допомогу

cbd5062992a8e128041a9f6ce16c75a8
Закривавлена іграшка із залізничного вокзалу Краматорська на Донеччині, який обстріляли російські окупанти у квітні 2022 року. Фото: Павло Кириленко/Telegram

У Львові затвердили програму фінансової допомоги дітям, які втратили одного з батьків через ракетні удари росіян по області. Ідеться про щорічну одноразову допомогу в розмірі 30 тисяч гривень кожній дитині до досягнення її повноліття.

Про це повідомив в.о. керівника управління соціального захисту міської ради Олексій Неділя у четвер, 14 грудня.

У Львівській громаді нині мешкає 10 дітей цієї категорії: усі вони отримуватимуть щорічну адресну допомогу 30 тис. грн.

«Наша програма запрацює уже наступного року. А кошти скеровуватимемо дітям до досягнення ними вісімнадцятирічного віку. При цьому, по 30 тисяч гривень отримуватиме кожна дитина у родині», — пояснив посадовець.

Щоб отримати допомогу, представник дитини має подати до  управління соціального захисту пакет документів. Програма вступає в дію з 2024 року.

Нагадаємо, що за останні два роки РФ неодноразово обстрілювала Львівську область та Львів. Зокрема, торік окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, що на Яворівському полігоні у Львівській області. Внаслідок атаки загинули військовослужбовці: без батька залишилось 6 дітей.

Також 2022 року ракети окупантів влучили у станцію технічного обслуговування автомобілів: загинули 4 працівників станції, серед загиблих – мешканець Львова. У загиблого було 3 дітей, з яких 1 – неповнолітня.

А під час атаки дронів-камікадзе на Львів у вересні 2023 року, було знищено складські приміщення, де зберігалася гуманітарна допомога. Тоді загинув батько 3-х неповнолітніх дітей.  

Раніше у Львові прийняли програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали важку інвалідність (1-ї групи) внаслідок війни. Щороку місто надаватиме 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини – до досягнення її повноліття. Перші 204 дитини вже отримали таку допомогу, прийом заяв триває (документи приймає Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій на вул. Пекарській, 41).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: