Львівські лікарі успішно пересадили кістковий мозок 10-річному хлопчику

411476232_832802512188206_8269611586809521732_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Спочатку дитину турбувало підвищення артеріального тиску, також у хлопчика погіршився зір. Згодом у нього діагностували пухлину центральної нервової системи.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Там розповіли, що 10-річний Костик мешкає на Львівщині. Понад рік тому батьки дізнались про хворобу сина. Спочатку мама звернула увагу на передчасне дорослішання своєї дитини, а тоді й на інші симптоми - часте підвищення артеріального тиску та погіршення зору.  

Тоді батьки здали аналізи та консультувалися з різними медиками. Встановити діагноз змогли в Західноукраїнському медичному центрі.

«Підвищення рівня онкомаркерів та радіологічні обстеження вказували на онкопатологію у дитини. Ми діагностували пухлину ЦНС й розпочали хіміотерапію. Після трьох блоків лікування отримали хороші результати, тож зробили забір стовбурових клітин периферичної крові і взялись готувати Костика до високодозової хіміотерапії. Після пересадки кісткового мозку дитина почувається добре, результати аналізів свідчать, що все минуло успішно», - розповіла онкологиня Клініки Роксолана Шевчик.

Вона також додала, що захворювання у хлопця протікало типово: часті головні болі, ранкове блювання, порушення координації. Тому радить батькам звертати увагу на зміни у самопочутті дитини та одразу консультуватись з медиками.

Читайте також Львівські ортопеди успішно прооперували ногу трирічному пацієнтові з ДЦП

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: