У Львові заклали капсулу під будівництво соціального помешкання

image - 2023-12-15T194412.767
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

У п'ятницю, 15 грудня, у Львові заклали капсулу під будівництво соціальних помешкань. Там збудують 8 повністю інклюзивних будинків, у яких зможуть жити люди, що потребують реабілітації.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що капсулу заклали пейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, та мер Львова Андрій Садовий. Адже будівництво відбудеться за грантові кошти Європейського Союзу, зокрема виділили 19,5 мільйонів євро.

У будинках планують облаштувати одно-, дво- та трикімнатні кампуси, щоб люди мали змогу мешкати разом зі своєю сім’єю. Помешкання стануть частиною екосистеми UNBROKEN.

Закладання капсули під будівництво. Фото Романа Балука для Львівської міської ради 

Нагадуємо, раніше в ЛМР повідомляли, що соціальне житло збудують на вул. Миколайчука. Тут зведуть 8 будинків для 700 осіб, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабілітації. Вони будуть жити у комплексі, скільки буде необхідно для проходження реабілітації.

Отримавши всі дозвільні документи на старт будівництва, місто одразу розпочало роботи. Так на початку листопада цього року компанію ТОВ «Будівельна компанія «Прогресбуд» було обрано генпідрядником для спорудження соціального житла.

Директор ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Юрій Теліпський зазначив, що перший будинок має бути споруджено до травня наступного року. Він також наголосив, що ці будинки будуть повністю інклюзивні, щоб маломобільні люди могли комфортно проживати і проходити реабілітацію у центрі UNBROKEN, який знаходиться одразу біля об’єкту будівництва.

Крім того, за його словами, місто відповідальне за прокладання комунікацій: Львівтеплоенерго - за теплотрасу, а Львіводоканал - за підведення водопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: