«Укрзалізниця» збудувала свій перший зерновоз, пристосований до євроколії

gease2on9hdyrouefakgq1
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Більшість комплектуючих і матеріалів для нього — вітчизняного виробництва.

Про це у п’ятницю, 15 грудня, повідомили у прес-службі перевізника.

Укрзалізниця збудувала на власних потужностях зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень колією 1520 та євроколією – 1435. Більшість комплектуючих і матеріалів для нього – вітчизняного виробництва.

«Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури. Далі такі вагони плануємо поставити на серійне виробництво», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів.

Конструкція вагона максимально враховує вимоги для перевезення аграрної продукції. Також його технічні характеристики забезпечують оптимальне співвідношення обʼєму та ваги. Крім того, оскільки новий вагон-зерновоз відповідає вимогам, що діють на інфраструктурі країн Європейського Союзу, це дозволяє знизити вартість логістики та спростити процедуру узгодження міжнародних залізничних перевезень.

Довідка: основні технічні характеристики вагона-зерновоза моделі 19-8005-У: вантажопідйомність 70 тонн; об’єм кузова 104 куб. м; габарит 02-ВМ; 5 завантажувальних люків, 6 розвантажувальних; конструкційна швидкість 120 км/год.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: