Головні події за добу на Львівщині

411480575_2562408393923453_7069755061308513375_n
Фото: Фейсбук

Минулої доби загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Відзнаку Президента України «Хрест бойових заслуг» отримав Василь Абрамюк з селища Новий Яричів. Він захищає Україну у складі 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. Зараз воїн проходить реабілітацію після поранення, яке отримав в бою під Авдіївкою.

У Золочівському районі орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили Олега Грицайчука. Воїна не стало 12 травня 2023 року, внаслідок отриманих вогнепальних осколкових поранень під час ракетно-артилерійського обстрілу на Донеччині.

В Оброшинській громаді запрацював оновлений ЦНАП. Для 8 тисяч жителів громади доступні 224 адміністративні послуги.

Упродовж 2023 року на Львівщині відкрили 7 нових ЦНАПів, ще 8 – оновили.

Понад 1 млрд грн власних надходжень отримали бюджетні установи області за січень-листопад цього року.

За рік обсяги сплаченого ПДФО від бізнесу до місцевих бюджетів області зросли на 22%.

12 сімей цьогоріч на Львівщині скористалися програмою «Власний дім». Це державна програма підтримки індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості, що передбачає надання пільгових довгострокових кредитів для будівництва, добудови, реконструкції або купівлі житла.

У Стрийському районі в офісі Координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівській ОВА представники благодійного фонду «Право на захист» зареєстрували 125 осіб з числа ВПО на отримання фінансової допомоги від УВКБ ООН. Також юрист фонду надав консультації для 8 осіб.

Львівська область долучилася до першого Національного туристичного саміту за участі понад 30 спікерів зі всієї України та Європи.

Напередодні у Львові розпочався благодійний ярмарок від Домівки врятованих тварин на підтримку її підопічних. Триватиме захід до 17 грудня.

У Львівському палаці мистецтв відкрили виставку картин дружин та матерів полеглих Героїв. Оглянути виставку «Малюю серцем» можна до 15 січня 2024 року.

В межах проєкту «Різдвяний конвой» школярі з Німеччини підготували пакунки із солодощами та іграшки для понад 60 дітей з Рава-Руської і Куликівської громад, які перебувають у складних життєвих обставинах, осіб з інвалідністю, з числа ВПО.

19 грудня у Львові відбудеться турнір з вільної боротьби на призи бронзової медалістки Олімпійських Ігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: