Львівщина: головні події за добу

IMG_4662

Коротко про важливе з життя Львівської області за добу

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Під час візиту у Львівську область Перша Леді України Олена Зеленська відвідала Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти. Це єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медсестер і фармацевтів. Щороку додаткове навчання тут проходять 5 тисяч медичних сестер і братів, а також фельдшери, акушерки та фармацевти. Перша Леді відмітила, що команда закладу залучає найкращі європейські практики для розвитку, водночас волонтерить і посилює психологічну стійкість медпрацівників.

Щоб кожен захисник та захисниця нашої держави могли безкоштовно відновити втрачені через війну можливості, Львівська область розвиває систему реабілітаційної допомоги. Станом на сьогодні на Львівщині 13 закладів охорони здоров’я забезпечують реабілітаційну допомогу нашим воїнам та ветеранам стаціонарно, ще 33 – амбулаторно. Також на Львівщині затвердили маршрути надання реабілітаційної допомоги у розрізі районів.

Напередодні, 16 грудня, Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України відзначило 19-ту річницю з дня створення. Від початку повномасштабного російського вторгнення на територію суверенної України, військові частини та підрозділи ПвК «Захід» знищили понад 1600 повітряних цілей ворога. Це третина від усіх цілей, які збили наші Повітряні Сили. І продовжуємо формувати мобільні вогневі групи, які підсилять роботу ПвК «Захід» під час збиття «шахедів».

У Поморнянській бібліотеці, що у Золочівському районі, для місцевих дітей та дітей з числа вимушених переселенців провели два майстер-класи. Мисткиня Галина Курило навчала розписувати бляшанки для окопних свічок, а психологиня Наталія Великанич із Мальтійської служби допомоги проводила тренування з психологічної самодопомоги під час війни. Фахівці кажуть, такі події дуже добре впливають на психічне здоровʼя.

Нагадаємо, на Львівщині легковик з військовими врізався у фуру, загинули чотири людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: