Львівські хірурги прооперували немовля із захворюванням сітківки ока

411766235_846006660860592_4736185638076270829_n
Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

У Львові прооперували передчасно народженого хлопчика із Закарпаття, у якого діагностували бронхолегеневу дисплазію, крововилив у мозку та пневмонію. Немовляті провели лазерну ретинопатію — лікування сітківки ока.

Про це розповіли у Центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит».

Там кажуть, що Владислав народився на 28-му тижні вагітності мами і важив 800 грамів. Хлопчик із двійні, та друга дитина померла у лікарі.

У Владислава після народження діагностували бронхолегеневу дисплазію, крововилив у мозку, пневмонію. Дитина була на апараті ШВЛ. Після лікування у Владислава виявили ретинопатію 2-3 стадії. Для лікування цього дефекту у Мукачівській лікарні не було спеціального лазеру, тож малюка перенаправили до Львова, де у фахівці виявили ще незначне незрощення твердого піднебіння.

Команда лікарів «Охматдиту» успішно провели Владиславу процедуру лазерної ретинопатії. Також назначили курс лікування та вітамінотерапії.

Коли Владислав набере достатню вагу (6-8 кілограм), лікарі прооперують малюка щодо розщелини піднебіння. Зараз малюка вчать їсти із пляшечки. Хлопчик вже добре набирає вагу.

Нагадуємо, львівські лікарі успішно пересадили кістковий мозок 10-річному хлопчику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: