Яка ситуація в енергетиці України станом на 18 грудня, — «Укренерго»

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

Станом на ранок понеділка, 18 грудня, електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових в споживачів в Україні. Водночас загальний рівень споживання залишається високим.

Про це повідомили в «Укренерго».

Там розповіли, що через потепління рівень споживання електроенергії 17 грудня був нижчим, якщо порівняти з попередньою неділею (10 грудня). За словами, «Укренерго» зростання температури на вулиці на 5 °C (2,4°C проти -2,6°C) знизило добовий максимум споживання 17 грудня на 4,4% у порівнянні з 10 грудня.

Однак в компанії зазначають, що для зимового періоду рівень споживання є високим, що створює додаткове навантаження на енергосистему. Таким чином, радять  українцям споживати електроенергію ощадливо.

Про імпорт та експорт електроенергії

В «Укренерго» повідомляють, що станом на сьогодні експорт електроенергії - відсутній. Водночас відбувається імпорт електроенергії. Зокрема він здійснювався протягом майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. 

«Загальний обсяг 6 371 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 694 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт», - додають в компанії.

Стан мережі Укренерго та Обленерго

За словами «Укренерго», в східному регіоні відновили роботу високовольтної повітряної лінії, що вимикалась через негоду. Зокрема там через негоду знеструмлено 183 населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Сумській, а в Донецькій області 130 населених пунктів без енергопостачання більше доби.

До того ж, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 454 населені пункти. Зокрема є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Читайте також У росіян є достатньо дронів, аби атакувати Україну щодня, — Повітряні сили ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: