У росіян є достатньо дронів, аби атакувати Україну щодня, — Повітряні сили ЗСУ

дрони-камікадзе
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Російсько-окупаційні війська накопичують ракети різних типів для атаки по Україні. Окрім цього, у них є достатньо дронів, аби обстрілювати ними щодня.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в етері телемарафону у понеділок, 18 грудня.

Про це у понеділок, 18 грудня, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Ми розуміємо, що ворог накопичує певні засоби. Це крилаті ракети, зокрема. Балістичні ракети, маю на увазі Іскандер-М. Зрештою такі речі, які відбувалися останнім часом, ми не вперше переживаємо», — відповів він на питання щодо ознак використання росіянами різноманітних засобів ураження та підготовки до масованого удару.

Ігнат зауважив, що якщо порівнювати з осінню цього року, то влітку було більше російських атак. Оскільки окупанти застосовували «Кинджали», крилаті та балістичні ракети, а також дрони.

«Зараз ворог почав ближче до холодної пори застосовувати ракети повітряного базування: Х-101, Х-555. Ну і побачили ми вже і Іскандери, і ракети С-400, які були застосовані в атаках на Київ. Але все ж таки дрони й ще раз дрони, вони мають зараз достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня з різних напрямків», — розповів речник.

Ігнат додав, що Україні треба нарощувати спроможності щодо збиття ударних БПЛА.

За даними Генерального штабу ЗСУ, у ніч проти понеділка, 18 грудня, російські окупанти запустили по Україні п’ять іранських дронів-камікадзе. Усі їх знищили сили протиповітряної оборони.



Росіяни, можливо, готують нові масовані атаки

Ймовірно, росіяни накопичують ракети, аби знову масовано атакувати Україну, вважають в Об'єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони півдня. Його керівниця, Наталія Гуменюк, каже, що окупанти, можливо, економитимуть зброю, щоб обстрілювати, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Те, що загарбники битимуть по енергетиці України, припускають британські розвідники: «Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного базування (КРВБ). Існує реальна можливість, що РФ знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими».

Про це і заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Він каже, що у холодний період російсько-окупаційні війська знову атакуватимуть енергетичну інфраструктуру в Україні. 

Тим часом в Міністерстві енергетики України заявили, що підготували графіки відключень електроенергії. А втім, роблять це на всяк випадок, говорять у відомстві.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко переконує: енергосистема буде готова для проходження прийдешнього зимового сезону і для цього є необхідні ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: