У Домі Франка покажуть виставку «Відчинення вертепу»

У четвер, 21 грудня у Домі Франка, що у Львові, відбудеться відкриття виставкового проєкту «Відчинення вертепу», де покажуть графіку Богдана Сороки.

Про це повідомили в інстаграм-сторінці Дому Франка.

Там розповіли, що ця знакова виставка має назву, як і цикл віршів Ігоря Калинця, саме до якого далекого 1969 року тоді ще молодий художник Богдан Сорока створив сім ліноритів, які назвав «Фольклорні мотиви».

Крім того, на виставці можна буде переглянути ексклюзивні фото знакових перших вертепів 1970-х років з приватних архівів Богдана і Люби Сорок та Ярослава Лемика.

Як згадував сам митець: «Іван Світличний показав мені збірку віршів Ігоря Калинця «Відчинення вертепу». Сказав, що ця збірка готується до друку на Заході, і попрохав зробити до неї ілюстрації. Я ніколи серйозно не займався графікою, навіть не уявляв собі, що зможу робити якісь ілюстрації. ...Вірші захопили мене, відкрився цілий світ цікавих образів, про які я й не думав ніколи».

У Домі Франка зазначають, що відтоді почався шлях Богдана Сороки як художника-графіка. І додають, що цей дебют засвідчив його творчу зрілість і продемонстрував особливий «сороківський» стиль: глибока символічність, образне мислення, чітка градація контрастів, лаконічність форм.

Виставку можна буде переглянути до 21 січня. Вхід на відкриття виставки — вільний, а в усі інші дні — за вартістю вхідного квитка в Дім Франка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: