Під час планового обстеження у мешканки Львівщини виявили рідкісну пухлину

411727735_685916863678733_8587690718193714595_n
Фото: перше ТМО Львова

Львівські хірурги видалили 10-сантиметрову пухлину наднирників у 40-річної пацієнтки. Її виявили під час планового огляду жінки.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Там кажуть, що у пацієнтки розсіяний склероз — хронічна хвороба центральної нервової системи. Жінка постійно ходить на огляди, щоб контролювати стан здоров'я і під час планової томографії у неї і виявили пухлину.

Медики у Львові діагностували у неї феохромоцитома. Це рідкісна доброякісна пухлина надниркових залоз, яка порушує процес вироблення гормонів. За статистикою, зустрічається в 1 людини на 100 тисяч.

«На момент обстеження пацієнтки феохромоцитома виросла вже до 10 см та несла пряму загрозу життю. По-перше, пухлина тиснула на сусідні органи і структури та могла розірватись. По-друге, в наднирниках виробляються вкрай важливі гормони, що регулюють рівень артеріального тиску. Будь-якої миті у жінки міг статися гіпертонічний криз та призвести до раптової смерті», — кажуть лікарі.

Пацієнтку прооперували, виконавши лівобічну адреналектомію, тобто це видалення пухлини разом з наднирником. Операція тривала 2 години та минула успішно.

На четвертий день після втручання пацієнтка вже поїхала додому.

Нагадуємо, львівські хірурги видалили з живота пацієнтки 13-кілограмову пухлину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: