У Львові відкрили Центр променевого лікування пацієнтів з онкологією

photo_5197245393115664885_y
Фото: Роман Балук

У Львові запрацював Центр променевого лікування людей з онкозахворюваннями. Тепер пацієнти зможуть отримувати весь цикл лікування в межах однієї лікарні. Щодня на огляд та процедури сюди зможуть приходити щонайменше 30 осіб.

Відкриття відбулось у четвер, 21 грудня, на базі лікарні святого Пантелеймона, повідомив генеральний директор Першого міського медичного об'єднання Олег Самчук.

Нинішнього року до медзакладу придбали лінійний прискорювач Halcyon — апарат, завдяки якому є можливість максимально точно контролювати дозу випромінювання. А це мінімізує вплив променів на суміжні тканини.

До цього променеву терапію пацієнти проходити у Львівському або у Волинському обласних онкологічних центрах.

Центр променевої терапії у Львові

Це двоповерхова будівля, яка розрахована лише для амбулаторних пацієнтів.

«Лінійний прискорювач розташований під землею, у бункері. Приміщення облаштовано таким чином, аби рентген-промені не опромінювали людей довкола. Пацієнт приходить, отримує послугу. Далі, в залежності від стану здоров’я, йде або додому, або в стаціонар. А на першому поверсі облаштовані кімнати, де лікарі надають консультації онкохворим пацієнтам та призначають лікування», — розповів Самчук.

Центр променевої терапії у Львові. Фото: Роман Балук

Пацієнти, у яких діагностували онкологічну недугу, зможуть тут пройти діагностику, а також будуть доступними послуги онкохірургії та хіміотерапії.

Центр променевої терапії у Львові. Фото: Роман Балук

«Тепер всю послугу вони отримуватимуть у замкнутому циклі в одному лікувальному закладі. Лікарі зможуть контролювати їхній стан від початку і до завершення лікування», — каже гендиректор.

Центр променевої терапії у Львові. Фото: Роман Балук

Ремонт приміщення та закупівля обладнання, як стверджує Самчук, здійснювались за кошти міста та Першого медоб'єднання Львова.

Нагадуємо, під час планового обстеження у мешканки Львівщини виявили рідкісну пухлину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: