Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді заблокувала підписання закону про медичний канабіс

всампиетрнеипмас
фото: з відкритих джерел

Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді заблокувала підписання закону про медичний канабіс, який депутати ухвалили напередодні.

Про це йдеться у проєкті постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону України «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни». Це означає, що допоки Верховна Рада не розгляне цей документ, підписання відповідного закону буде неможливим.

Як зазначив народний депутат Ярослав Железняк, розблокувати підписання закону парламент зможе лише в середині січня наступного року. А враховуючи, що закон вступає в силу лише через пів року, то запрацює він приблизно у липні 2024-го року.

Нагадаємо, 21 грудня у Верховній раді голосували за законопроєкт про медичний канабіс. Законопроєкт у другому читанні підтримали 248 депутатів, проти були лише 16, решта не голосували або ж утримались.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: