Львівщина: головні події за добу

412725726_6963087197105059_4051703745421277586_n
Фото: Фейсбук

Минулої доби загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"23 грудня близько 21:00 на вулиці Княгині Ольги у Львові внаслідок вибуху газу виникла пожежа у двоповерховому цегляному житловому будинку. Зруйнована стіна. Загинули троє людей: чоловіки 1953 та 1986 років народження і жінка 1942 року народження. Травмовані 5 осіб. Чоловіка 1944 року народження, дівчинку 2012 та хлопчика 2015 років народження з травмами різного ступеня важкості госпіталізували. Ще двом жінкам 1960 та 1989 років народження медичну допомогу надали на місці" - повідомив він.

За словами Козицького, першими на місце події прибули працівники патрульної поліції, вони одразу почали шукати під завалами людей. Загалом, щоб загасити пожежу, розібрати руїни і допомогти постраждалим, працювали 137 фахівців. Це рятувальники, правоохоронці, медики, комунальники та газова служба. Залучали 44 одиниці спецтехніки.

А близько 01:40 24 грудня в одному з будинків у селі Богданівка Золочівського району
вибухнув твердопаливний котел. Будинок обвалився. Травмовані двоє людей – жінка 1984 та чоловік 1980 років народження. З травмами середньої важкості їх госпіталізували у Буську ЦРЛ. Через вибух знищена внутрішня стіна будівлі, є тріщина на зовнішній.

Ще в одній школі на Самбірщині діти навчатимуться у теплі та комфорті. У будівлі Верхньогусненського закладу зальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – закладу дошкільної освіти в межах обласної комплексної програми замінили систему опалення.
У закладі здобувають освіту 106 учнів та 7 дошкільнят. У будівлі школи, зведеній у 1965 році, фіксували значні тепловтрати та підвищену вологість. Школа була одним із найбільш затратних закладів освіти Боринської громади з погляду енергоспоживання. Усі ці проблеми вже позаду.
Роботи почали у жовтні цього року. На них скерували 1,5 млн грн з обласного бюджету та 900 тис. грн – з місцевого. За ці гроші замінили систему опалення у будівлі школи, встановили 2 енергоефективні твердопаливні котли та насоси, частково замінили теплотрасу.

Щоб підтримати новомістян, які мешкають на Стрийщині, БФ «ChildFund Deutschland» у співпраці з Консультативно-координаційним офісом, який розгорнули у Стрийському районі з ініціативи Львівської ОВА, надали цільову допомогу для ВПО у вигляді ваучерів (сертифікат на купівлю харчів в одній із мереж магазинів). Допомогу отримали 65 сімей.
Також працював юрист Норвезької ради у справах біженців. Він надавав індивідуальні консультації вимушеним переселенцям.

У Львові вшанували пам’ять членів ОУН Василя Біласа та Дмитра Данилишина. О 06:25 (у годину страти) біля колишньої тюрми «Бригідки» працівники департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА спільно з ГО «Апостолька Чота» та іншими патріотичними громадськими організаціями запалили лампадки на місці страти членів УВО та ОУН Василя Біласа і Дмитра Данилишина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: