Спільнота святого Егідія у Львові проведе різдвяні обіди для потребуючих

-195b24c9
Фото: ЛМР

25 грудня спільнота святого Егідія проведе різдвяні обіди у Львові. За святкові столи запросили 250 бідних та бездомних. Під час обідів роздаватимуть подарунки та колядуватимуть. Вперше це відбудеться синхронно з 70-ма країнами світу, де спільнота проводить такі різдвяні зустрічі.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

25 грудня за святковими столами спільноти святого Егідія зберуться сотні людей: літні, бездомні, малозабезпечені сім’ї, переселенці, люди з інвалідністю.

«Різдво не вкрасти. Для найбідніших українців і цього року Спільнота святого Егідія готує Різдво. У прекрасних залах з думкою про безпеку. Щоб кожна людина відчула надію на те, що світло перемагає темряву», - говорить Юрій Ліфансе, голова спільноти святого Егідія в Україні.

«Різдво – це час єднання. Спільноті у Львові вже понад 20 років. На різдвяний обід ми запрошуємо своїх давніх друзів – бездомних і потребуючих міста Львова, яким роздаємо їжу щотижня. Волонтерами будуть переселенці, яких прийняло наше місто», – говорить Іванна Синицька, координаторка львівської Спільноти.

Також Спільнота у Львові привітає з Різдвом 320 літніх людей у геріатричному пансіонаті і організує свято для 80 дітей переселенців.

Такі різдвяні обіди пройдуть ще у Києві та Івано-Франківську. Загалом у різдвяних подіях спільноти святого Егідія в Україні візьме участь більше 2000 потребуючих.

Для участі ЗМІ у Різдвяних обідах для бездомних у Львові 25 грудня необхідна акредитація на пошту [email protected] 

Більше деталей за телефонами:

-   13:30, вул. Козельницька, 2а (трапезна УКУ), 0933749119 – Євгенія;

-   14:00, вул. Карпінського, 8 (їдальня за головним корпусом Львівської політехніки), 0672332533 – Люба.

 Довідка

Спільнота святого Егідія – міжнародна організація, яка є у більш, ніж 70 країнах світу. Виникла у 1968-му році в Римі. Відома допомогою бездомним, літнім, дітям, мігрантам і тд. В усьому світі за різдвяними столами збирається близько 330 тисяч потребуючих. В Україні спільнота виникла у 1991-му році, є у Києві, Львові та Івано-Франківську. З початком широкомасштабного російського вторгнення спільнота надавала гуманітарну допомогу в усі області України: продуктами, одягом, засобами гігієни, ліками.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: