Сигнали Путіна про готовність зупинити війну надсилають, щоб перешкодити військовій допомозі – американські аналітики

1

New York Times (NYT) з посиланням на колишніх і нинішніх високопоставлених російських, американських і міжнародних чиновників повідомило, що російський президент Володимир Путін використовує зворотні канали та посередників, щоб продемонструвати свою зацікавленість у припиненні вогню, незважаючи на нещодавні публічні заяви Путіна про протилежне.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW)

За даними NYT, західні офіційні особи з вересня 2023 року отримують нові сигнали через зворотні канали про те, що Путін зацікавлений у припиненні вогню, яке заморозить поточні лінії фронту. Водночас, західні офіційні особи попередили, що дані сигнали можуть не відображати «справжню готовність» Кремля до переговорів. 

На думку військових аналітиків, Путін серйозно не зацікавлений у завершенні війни, окрім як повної перемоги Росії. 

NYT зазначає, що публічна риторика Путіна, який нещодавно підтвердив максималістські цілі Росії, рівносильні повній капітуляції України та Заходу, суперечить власному бажанню Путіна «проголосити перемогу та рухатися далі» .

ISW спостерігав подібні зусилля Кремля, щоб ввести в оману західних політиків і змусити Україну вести переговори з Росією взимку 2022-2023 років.

Це робиться для того, щоб фактично перенаправити увагу Заходу на гіпотетичні переговори замість того, щоб забезпечити Україну достатньою кількістю озброєння перед її весняно-літнім контрнаступом. 

Кремль, ймовірно, використовує приховані канали для досягнення такого ефекту на тлі дебатів щодо надання подальшої військової допомоги Україні.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив NYT, що «Росія продовжує бути готова до переговорів, але виключно для досягнення власних цілей». 

Американські аналітики нагадують, що Путін нещодавно повторив, що його максималістські цілі в Україні – «денацифікація», «демілітаризація» та нав’язування Україні «нейтрального статусу» – залишаються незмінними, а Путін і вищі чиновники Кремля все частіше висловлюють експансіоністську риторику, яка вказує на те, що цілі Путіна не виключають подальших російських територіальних захоплень в Україні.

Читайте також: Байден підписав рекордний бюджет Пентагону з коштами для України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: