Внаслідок атаки росіян на Львів травмувалися 24 людини (оновлені дані)

414880148_697516085807262_2767039872580930262_n
Наслідки ракетного удару по Львову. Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Внаслідок російської атаки по Львову 29 грудня збільшилася кількість постраждалих. Так, усього травмувалися 24 людини.

Про це повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Там розповіли, що станом на 13:00 год внаслідок ворожої атаки травмовано 24 людини та один чоловік загинув (1979 року народження). Водночас рятувальники із пошкодженого будинку змогли вивести 5 людей. Також в ДСНС зазначили, що вибуховою хвилею пошкоджено будинки та автомобілі.

За інформацією Львівської міської ради, станом на 12:00 год до лікарні Львова звернулось 13 пацієнтів. Зокрема, медики розповіли, що у постраждалих здебільшого уламкові поранення та забої м’яких тканин. До того ж, найважчу пацієнтку, в якої діагностували відкритий перелом лівої променевої кістки, її невідкладно прооперували.

Зазначимо, перед цим ( о 10: 35 год) очільник ОВА Максим Козицький повідомляв про збільшення кількості постраждалих до 15 людей, а о 10: 29 год їх було - 13. Тоді четверо з них госпіталізували.

«Станом на цю годину відомо про часткові руйнування у 13 житлових багатоповерхівках та двох школах. Багато пошкоджених автомобілів. Ліквідація наслідків ворожої атаки триває. На місці працюють усі профільні служби» - зазначив він у дописі.

Атака РФ по Україні 29 грудня

Нагадаємо, що вночі та вранці 29 грудня РФ завдала масового удару по об’єктах критичної інфраструктури, промислових та військових об’єкти України в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі й інших містах.

Зокрема у Львові близько 4:42 год пролунали вибухи, в області та місті спрацювала протиповітряна оборона. Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив про два влучання дронами в межах міста.

Вранці на Львів були запущені крилаті ракети. Пролунали приблизно чотири гучні вибухи. За інформацією голови ЛОВА Максима Козицького, ракета влучила в житловий будинок, є постраждалі. Внаслідок падіння уламків виникла пожежа в одному з міських ліцеїв.

Згодом стало відомо, що найбільше постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). Так, вже відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків.

Як повідомили у повітряних силах ЗСУ, усього росіяни випустили по Україні 158 повітряних цілей, зокрема: «кинджали», С-300, крилаті ракети, безпілотні літальні апарати, Х-101/Х-505. Внаслідок цього, є загиблі та постраждалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: