Головні події за добу на Львівщині

5
Фото: Фейсбук Козицького

Сьогодні, 30 грудня, о 10:31 почалася повітряна тривога через зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок (Північний Кавказ). Об 11.57 оголосили відбій. Була загроза удару «кинджалами».

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Львів продовжує оговтуватися від ракетного удару, який стався вчора вранці. Станом на зараз у 17 з 18 багатоповерхівок, які постраждали, відновили подачу тепла, електроенергії, води та газу. У будинку на вулиці Хоткевича, 56 ситуація складніша, там є пошкодження зовнішніх мереж, тож він наразі залишається без газу і гарячої води. Над вирішенням цієї проблеми працюють газовики" - повідомив він.

За його словами, у будинках почали встановлювати нові вікна та двері замість знищених.

Рішенням Львівської міської комісії з питань ТЕБ та НС запланували виділити 35 млн грн на подолання наслідків цієї атаки.

"Завдяки координації та співпраці Львівської ОВА і ОСНА вчора багато наших партнерів оперативно прибули в житловий масив у Львові, який постраждав через атаку" - розповів Козицький.

World Central Kitchen, Sant'Egidio.ua та Львівська обласна організація Червоний Хрест України надали гаряче харчування постраждалим людям.

Норвезька рада у справах біженців в Україні, Мальтійська служба допомоги та Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України надавали екстрену психосоціальну допомогу.

МОМ і представники Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України роздали 200 комплектів будівельних матеріалів для домогосподарств.

МОМ, NEEKA та Благодійний фонд «Рокада» також надавали швидку допомогу.

PIN передав міській раді 1500 кв. м плівки.

Очільник Львівської ОВА уточнив, що надалі представники міжнародних партнерів готові супроводжувати відновлювальні роботи, вся координація відбуватиметься через Львівський офіс ОСНА.

Пʼятьох Героїв зі Львівщини посмертно нагородили орденами «За мужність» III ступеня.

Олександр Бекерський – житель села Зимна Вода. З початком повномасштабного вторгнення добровольцем вступив до лав ЗСУ. 6 серпня 2022 року загинув унаслідок поранень, які отримав, даючи відсіч ДРГ у селі Благодатне на Миколаївщині.

Сергій Надозірний – житель села Зимна Вода. З 2014 року брав участь в АТО. Коли почалося повномасштабне вторгнення, також пішов добровольцем на фронт. Загинув 20 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання у Бахмуті.

Юрій Гиряк жив у Стрию. Під час великої війни приєднався до місцевої тероборони. Став бійцем 65-го батальйону 103-ї окремої бригади тероборони ЗСУ. 14 листопада 2022 року підірвався на міні поблизу села Стельмахівка на Луганщині.

Андрій Рибак. Жив у Стрию. З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив у лави Стрийської тероборони. На війні був командиром стрілецького взводу. Загинув підірвавшись на міні.

Іван Шимков. Народився у селі Гірне, останні роки проживав у Стрию. Воїн добровільно вступив до лав Стрийської тероборони. На війні був стрільцем стрілецького відділення. Загинув 13 жовтня при виконанні службового обов’язку на Луганщині.

У Добросині Львівського району відкрили одинадцятий Дія Центр. Тут надаватимуть понад 250 адміністративних послуг, зокрема і для ветеранів.

Для понад 12 тисяч жителів Лопатинської громади запрацював ЦНАП. Тут люди зможуть отримати 236 адміністративних послуг. Окрім того, адміністратори Центру надаватимуть 109 адмінпослуг у старостинських округах на 7 віддалених робочих місцях.

"Наша мета – не просто відкрити ЦНАПи в кожній громаді, а наблизити послуги до мешканців. Зокрема, щоб вони могли скористатися ними віддалено" - розповів він.

Стрийська міська рада передала 125 окрема бригада територіальної оборони Збройних сил України 40 FPV-дронів, станцію керування, ретранслятор та окуляри. На це витратили майже 1 млн грн.

Учні Сусідовицька гімназія імені Романа Цапа, що на Самбірщині, заколядували 61800 гривень і 100 злотих. Усі кошти скерують на закупівлю дронів для 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ.

Нагадаємо, що на Львівщині в ДТП травмований 16-річний хлопець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: