У Львові влада зустрілася з мешканцями, квартири яких постраждали від вчорашньої атаки

photo20231230141415-3ff4d7bb
Фото: ЛМР

Керівництво міста зустрілося з мешканцями, помешкання яких постраждали через вчорашню ракетну атаку. Зустріч, на яку прийшло близько 150 мешканців, відбулася в актовій залі ліцею «Сихівській». Посадовці прозвітували, що зробило місто, та відповіли на запитання мешканців.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Голова Сихівської районної адміністрації Андрій Зозуля повідомив, що в усіх пошкоджених будинках, окрім будинку на вул.Хоткевича, 56, відновлено водо- та теплопостачання, є газопостачання. Та додав, що комунальні служби продовжують роботу, щоб відновити подачу тепла, гарячої та холодної води мешканцям цього будинку до кінця дня. Також сьогодні там мають відновити і подачу газу.

За його словами, вибиті вибуховою хвилею вікна у будинках уже закрили плівкою. Для їх заміни мешканці отримають компенсацію від міста – до 12 тис. грн за одне вікно. А за одні пошкоджені вхідні двері – до 8 тис. грн. На це у міському бюджеті передбачили 35 млрн грн. Вікна на сходових клітках будинків допоможуть замінити благодійні організації. Сьогодні їхні представники вже проводять відповідні заміри.

Фото: Роман Балук

У ліцеї «Сихівській», на вул.Хоткевича, 48, відучора працює виїзний Центр надання адміністративних послуг. Тут мешканці зможуть подавати документи на отримання компенсації за пошкоджені вікна та двері та на отримання допомоги від держави за програмою «єВідновлення». Також адміністратори допомагають та надають людям необхідні консультацій щодо відновлення втрачених документів тощо.  

За словами директорки департаменту гуманітарної політики, в.о. керівника департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик, сьогодні працівники ЦНАПу допомагають мешканцям подаватись на державні відшкодування. «Приймати заяви на компенсацію за пошкоджені вікна та двері прийматимемо тоді, як будуть готові акти обстеження помешкань», - додала вона.

Зауважимо, виїзний ЦНАП сьогодні працює до 17:00, а в неділю, 31 грудня, - з 10:00 до 15:00. З понеділка вже працюватиме за звичним графіком – з 9.00 до 18.00 год. За потреби, час роботи пункту можуть продовжити.

Фото: Роман Балук

Водночас керівник управління освіти ЛМР Андрія Закалюк повідомив, що у пошкоджених навчальних закладах вже розпочали заміну вікон. Та додав, що навчання у цих школах планують відновити з 15 січня. Можливо, у ліцеї «Оріяна» навчання тимчасово відбуватиметься у дві зміни.  

«Усе сміття прибрано, заклади законсервовані.  Сьогодні вже проводять заміри вікон та дверей. А у ліцеї «Сихівському» вікна вже встановлюють. Навчальний процес плануємо відновити з 15 січня. Можливо, ліцей «Оріяна» розпочне навчання у дві зміни, оскільки будівля початкової школи постраждала найбільше, є тріщини і там потрібно провести додаткове обстеження. Але навчання однозначно розпочнеться», - зазначив Андрій Закалюк.

Важливо, що у пошкоджених закладах освіти продовжують працювати укриття. Відтак, за потреби ними можна користуватися.

Як наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, такі зустрічі з  мешканцями будуть регулярними. Найближчу планують провести вже  у вівторок.  Він додав, що також місто готове допомогти мешканцям з тимчасовим житлом. Наразі таких звернень він людей не надходило.

Нагадаємо, у п’ятницю, 29 грудня, Львів зазнав масової атаки російськими дронами і ракетами. Одна людина загинула, 19 - постраждало Окрім критичної інфраструктури, у місті кілька влучань по цивільних об'єктах. Найбільше постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – понад 20 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). Для допомоги мешканцям постраждалих будинків з резервного фонду бюджету виділять 35 млн грн.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: