Благодійники відремонтують соцзаклад на Львівщині, де мешкають діти з інвалідністю

image
Ірландські благодійники допоможуть модернізувати соцзаклад на Львівщині для проживання дітей з інвалідністю. Фото: Львівська ОВА

Благодійники із Ірландії допомагатимуть покращити матеріально-побутову базу обласного закладу соціального захисту, що у Роздолі Львівської області.

Про це повідомив голова опікунської ради цього закладу Олександра Янович за підсумками меморандуму, який вона підписала із засновником фонду «Ефективна допомога Україні» у середу, 3 січня.

Соціальна установа розрахована для постійного проживання хлопців різних вікових категорій, які мають порушення фізичного та розумового розвитку, а також потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування, освітніх і реабілітаційних послуг. 

Меморандум має на меті забезпечити комфортні умови проживання дітей у цьому закладі, надати рівні права і можливості розвитку для вихованців. Відповідно до підписаного документу, ірландські благодійники допоможуть відновити та модернізувати приміщення та територію навколо закладу соцзахисту в Роздолі, створити нові простори для розвитку дітей та дорослих, які у ньому проживають.

Станом на зараз у соціальному закладі у Роздолі проживають 88 підопічних, в тому числі 16 вимушених переселенців.

Допомогу БО планують надати за такими напрямами:

  • покращення побутових умов,
  • продовольча безпека та харчування,
  • психосоціальний супровід дітей,
  • забезпечення продуктами харчування та засобами гігієни.

На сьогодні благодійники закупили і доставляють у заклад повний комплект кухонного та прального обладнання: холодильники, морозильні камери, плити, промислові пральні машини. У короткостроковій перспективі, окрім переобладнання кухні та пральні, організація зобов'язалася  створити навчальну кімнату, який започаткував український уряд – «Школа супергероїв», а також новий ігровий майданчик.  

Нагадуємо, у листопаді торік у Львові відкрили центр, де допомагатимуть дітям з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: