На Львівщині відкрили притулок для жінок, які постраждали від сімейного насильства

image-4
Фото: Львівська ОВА

У Глинянській громаді Львівської області запрацював притулок «Покрови Пресвятої Богородиці» – для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, а також осіб, які постраждали від протиправної діяльності торгівлею людьми. Тут зможуть поселити 22 людини.

Про це розповіли у військовій адміністрації регіону у п'ятницю, 5 січня.

Прихисток створили на базі відреконструйованої  одноповерхової будівлі, де раніше була поліклініка. Профінансувала роботи з реконструкції та облаштування притулку американська письменниця, філантропка, телеведуча та  бізнесменка Мітці Пердью через благодійний  фонд «Сієнтія Юкрейн». Вартість робіт – 8,6 млн грн. 

У відреконструйований притулок можуть звернутись дівчата та жінки, які постраждали від домашнього насильства.

Читайте також: Чотири види та три рівні, або Чого ми не знаємо про насильство щодо жінок

Тут одночасно у семи облаштованих кімнатах зможуть тимчасово проживати до 22 осіб, зокрема діти. Є ліжечка для немовлят, а також кімната, облаштована згідно з інклюзивними вимогами.

У прихистку жінка може перебувати до 3 місяців. З нею працюватиме фахівець із соціальної роботи, а також психолог та юрист при потребі. Завдання – вивести особу чи сім’ю із кризової ситуації, в якій вона опинилася.

Нагадуємо, у червні торік у Моршині на Львівщині відкрили заклад, куди можуть звертатися жінки та діти, які постраждали від домашнього насильства. Притулок розрахований на 24 місця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: