У Львові в 62-річної пацієнтки видалили відразу дві пухлини

416693582_878115490984658_341555027325329464_n
Фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

Львівські лікарі одночасно видалили дві пухлини у 62-річної пацієнтки. Другий утвір виявили під час підготовки до втручання.

Про це розповіли на сторінці онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру.

«До нашого онкоцентру потрапила 62-річна жінка із онкологічним захворюванням грудної залози у ІІІ стадії. При комп'ютерній томографії у пацієнтки діагностували ще й пухлину сигмовидної кишки, що виявилось клінічною знахідкою, оскільки в пацієнтки не було жодних скарг з боку шлунково-кишкового тракту. Тому це можна вважати вчасною діагностикою», — розповідає лікар-хірург-онколог проктологічного відділення Роман Шиян.

Пацієнтка попередньо завершила курс передопераційної хіміотерапії з приводу раку грудної залози. Провівши усі обстеження та врахувавши медичні покази й ризики, медики вирішили видалити з організму жінки обидві пухлини одночасно. Тож під одним наркозом пацієнтці провели лапароскопічну високу передню резекцію прямої кишки та радикальну мастектомію.

Роман Шиян розповідає, що операційне втручання на товстій кишці було проведено малоінвазивним методом (прокол) і тривало близько трьох годин.

За цей час він разом із лікарем-хірургом-онкологом Василем Пижевським виконали лапароскопічну високу передню резекцію прямої кишки (пухлину видалили).

Одразу ж після цієї процедури, не виводячи жінку із медикаментозного сну, лікарі провели їй друге хірургічне втручання.

«Пухлина грудної залози була більше 2 сантиметрів, з ураженням аксилярного лімфатичного вузла. Тому ми провели радикальну мастектомію. Ця операція тривала 1 годину», — розповів завідувач відділення реконструктивної хірургії, лікар-хірург-онколог Ігор Процько.

Операція пройшла успішно.

Раніше ми розповідали, що львівські лікарі видали 15-сантиметрову пухлину з шиї підлітка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: