Львівська ОВА розриває меморандум та тендери із компаніями бізнесмена Гринкевича

photo_5251757006367348321_y
Фото: Львівська ОВА

Львівська обласна військова адміністрація розірве договори із фондом «HOPE.UA», а також перегляне тендери з компанії бізнесмена Ігора Гринкевича, якого раніше затримали на спробі підкупити одного з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Про це повідомив очільник відомства Максим Козицький у вівторок, 9 січня.

У Міноборони також повідомили, що розривають усі контракти з компаніями, пов’язаними з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем.

Що передувало

Кілька місяців тому ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Слідчі встановили, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом. Однак компанії не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони. Це призвело до зриву постачання та завдало збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн. Правоохоронці виявили повне невиконання шести контрактів. Щонайменше за сімома договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань. Також вісім договорів виконані із запізненням від трьох до п’яти місяців. До цього, у компаній виявили факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ.

30 грудня суд арештував Гринкевича з правом вийти під заставу в сумі 429 млн. 440 тис. гривень. Заставу бізнесмен не вніс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: